Geniet in de tuin van snel internet via glasvezel

Het is al jaren mogelijk en ook op veel plekken in Nederland aangelegd: glasvezel. Misschien kun jij je de tijd nog wel herinneren dat we minuten moesten wachten voordat een mailtje was verstuurd of dat er überhaupt verbinding met de server was gelegd. Eventjes lekker achter in de tuin een filmpje streamen of serie downloaden was er niet bij. Dat is tegenwoordig wel anders met de alles-in-1 pakketten via glasvezel

Kan ik al glasvezel gebruiken?
Praktisch in elk nieuwbouwhuis wordt glasvezel standaard aangelegd. Veel oudere huizen zitten nog met ADSL of kabel verbindingen. De snelheden die op die manier bereikt kunnen worden liggen veel lager dan bij glasvezel. De verschillen zijn soms honderden MB’s per seconde. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige sites waarop je kunt bekijken of er bij jouw thuis geleverd kan worden en kun je de prijzen van glasvezel vergelijken.

Een Alles in 1 Pakket

Naast een internet abonnement heb je natuurlijk ook een aansluiting voor Televisie en bellen nodig. Er zijn 2 in 1 pakketten waarbij je TV en internet combineert maar ook 3 in 1 contracten waarbij TV+internet & bellen worden gecombineerd. Hoe meer je kiest, hoe meer voordeel je ontvangt. Zeker nieuwe klanten kunnen profiteren van aantrekkelijke kortingen oplopend tot wel €150 euro per jaar. Zo krijg je bijvoorbeeld de eerst 6 maanden 50% korting of een bepaalde cashback. Zo’n alles in 1 abonnement afsluiten kan bij o.a. Telfort, KPN, Ziggo, Tele2 en XS4ALL. Houdt rekening met een aansluit termijn van een aantal weken. Vaak wordt een ook een installateur gestuurd om alles netjes bij je aan te sluiten. Voorbeelden van abonnementen zijn:

Aansluiting Soort contract Snelheid Prijs P/M
XS4All Internet Plus (en Bellen) 160Mbps €60,00
Tele2 Glasvezel Basis 50mb/s, Zorgeloos Bellen en TV Basis 50Mbps €50,00
NLE Glasvezel Alles-in-1 500 / 500 500Mbps €67,50
T-Mobile Thuis Internet en TV 500 500Mbps €60,00

Betere verbinding in de tuin

Omdat veel mensen hun modems en routers in de meterkast hebben zitten is het Wifi bereik in de tuin niet best. Speciaal daarvoor kun je wifi versterkers of de zogenoemde wifi boosters gebruiken. Hierdoor wordt het signaal krachtiger en kun je ook in de tuin genieten van televisie en snel internet. Lekker whatsappen, facebooken, youtube filmpjes bekijken en dat met het hele gezin. Start vandaag even vergelijk internetabonnementen online!