Vloerkleden voor de kinderkamer update mei 2018

Met een vloerkleed in de kinderkamer kan de kamer een nieuwe look krijgen, je kan er heel wat mee verbergen, maar een mooi kleed voor de aankleedtafel of op een open stuk van de kamer kan ook heel handig zijn voor het voorkomen van vlekken of het bieden van een veilige speelplek. Denk daarom goed na wat je belangrijk vindt bij het maken van een keuze.

Materialen van vloerkleden
Er is een hele variatie van materialen waar je uit kunt kiezen en naast de afmeting van het kleed, en de manier waarop het kleed is gemaakt, zal het materiaal veelal de prijs bepalen. Kies je voor katoen, jute of wol, of mag het ook polyester zijn of ben je op zoek naar het gebruik van gerecyclede materialen?  Ga je voor een hoogpolig tapijtje dat lekker zacht aanvoelt, of heb je liever geen opstapje en kies je voor een vloerkleed dat lekker plat is en mooi blijft liggen?

Alle vormen en maten
Vloerkleden voor de kinderkamer zijn er in alle vormen en maten en het kan zelfs zo zijn dat de maat van het kleed bepalend is voor je keuze. Natuurlijk is het fijn als een kleed net zo lang is als de aankleedtafel, of precies naast het ledikant past. In wat grotere ruimten kan je daar wat flexibeler mee omgaan, maar kan een klein kleed wel ineens heel klein ogen. Verhoudingen zijn wat dat betreft ook heel belangrijk. Zijn er in de rest van de kamer nog meer oppervlakken van hetzelfde formaat en vormen die met elkaar een mooie eenheid? Denk eens aan de maat van een kledingkast, dat kan je goed terug laten komen op de grond. Ronde kleden vallen daarentegen wat meer op en vragen dan ook wat meer aandacht. Hier vind je vloerkleden voor babykamer en kinderkamer in kleuren blauw, roze, geel, grijs, groen en meer.

Kleuren en ontwerpen
Kijk bij het inrichten van een kinderkamer naar een kleurenthema en let daarbij op dat niet alles dezelfde kleur hoeft te zijn. Met een combinatie van kleuren kan je al meerdere kanten op. Maar kijk wel uit dat je er geen kleurenfestijn van maakt. Vandaag de dag zijn de kleuren voor de kinderkamer ook veel minder fel dan vroeger. Het gaat er nu niet om de aandacht van de kleintjes  (af) te leiden, maar juist om meer rust te geven. En je zal vast ook wel gemerkt hebben dat de kinderkamers van nu vaak genderneutraal zijn en niet meer worden ingericht voor meisjes met prinsessen en voor jongens met piraten.  Heb je al een druk behang, gordijn, gekleurd beddengoed of veel verschillende posters? Kies dan juist voor een rustige kleur vloerkleed voor de babykamer. Goede kwaliteit valt toch wel op, daarvoor hoeft het niet kleurrijk te zijn.

Aanbeveling: babykamer en kinderkamer meubelen online én goedkoop kopen bij CozyKidz.

Details…

CozyKidz Kinderkamers
Adres: Arnoudstraat 20-D, 2182 DZ Hillegom
Telefoon: 085 065 6434

Kijk even rond, bestel je meerdere items dan heb je al snel kosteloze verzending.