Een mooie en geordende woonkamer

Misschien kijk je weleens op Pinterest en zie je van die perfecte woonkamers langskomen. Van die woonkamers waar alle meubels goed bij elkaar passen en ook de accessoires en voornamelijk de hoeveelheid ervan tiptop in orde lijken te zijn. Je kijkt naar je eigen woonkamer en de rommeltjes overal en vraagt jezelf af ‘Maar hoe dan?’. In deze blog de juiste tips voor een Pinterest woonkamer.

Tips voor een Pinterest woonkamer

In de woonkamer leef je het meest, dus is het belangrijk dat jij je daar ook in thuis voelt. Als het goed is, is de woonkamer een weerspiegeling van wie jij bent. Tijd om met behulp van onderstaande tips je huis jouw paleisje te maken.

  1. Heb je een kleine woonkamer? Zorg dat je kleur gebruikt in een kleed bijvoorbeeld. Laat je muren wit, dat geeft een groter gevoel.
  2. Spiegels is nog zo’n truc om je woonkamer groter te doen lijken. Daarnaast geeft het een gezellig effect.
  3. Onafgewerkte meubels of muren geven een stoere touch aan je woonkamer. Tegenwoordig bestaat er ook brick wall behang wat je kamer een industrieel gevoel geeft.
  4. Planken aan de wand geven een rustiger beeld dan een grote boekenkast. Zorg er wel voor dat de planken niet helemaal volgepropt staan.
  5. Haal veel groen in huis. Mooie planten zijn heel rustgevend en bloemen zijn gezellig.

Andere woonkamertips vind je op http://www.dewoonkamer.nl/.

Verzorging bloemen en planten

Niet iedereen weet hoe je bloemen en planten verzorgt. Bij deze nog een paar gouden tips.

  1. Knip de stelen van je bloemen in een hoek van 45 graden.
  2. Bloemen gaan sneller open als je ze eerst in warm water en erna in koud water zet.
  3. Je bloemen blijven zo lang mogelijk mooi als je een paar druppels vodka en een theelepel witte suiker bij het water doet. Als de bloemen gaan hangen giet je er gewoon nog een beetje vodka bij. Gekke tip, maar het werkt echt.

Over bloemen en planten gesproken, kijk voor meer informatie voor je tuin op http://www.tuinweb.com/.

Veel succes met je Duurzaam huis!