Wonen in stijl

Net als bij kleding, zijn er ook voor inrichting en interieur Ieder jaar weer andere woontrends. Waar vorig jaar bijvoorbeeld een wat serieuzere stijl hot en trending was, gaat het dit jaar een totaal andere kant op. In deze blog wat ins en outs qua inrichting in 2018.

Stijlen

In 2018 mag de inrichting allemaal wat losser en speelser zijn. Er zijn diverse kleurrijke stijlen dit jaar die jouw huis een heel ander huis doen lijken. Dé trends van 2018 zijn:

  1. Dit jaar is colorblocking een grote trend. Colorblocking kan op diverse manieren toegepast worden. Zo kun je bijvoorbeeld één kleur kiezen voor de inrichting, maar die kleur in diverse tinten terug laten komen. Ook kun je een mix maken van twee tot vier verschillende kleuren. Zolang de kleuren maar goed matchen en een versterkende werking hebben op elkaar is het goed.
  2. Een tweede trend is hout. Houten meubeltjes zijn weer helemaal in. Je kunt ook allerlei soorten hout met elkaar combineren voor een gezellig en sfeervol effect.
  3. Dan als laatste de exotische inrichting. Vorig jaar waren de flamingo spulletjes al in opkomst, maar dit jaar gaat het nog een stapje verder. Kleden met franjes eraan, kussentjes met een exotisch design en vooral heel veel kleur. Een vrolijk huis gegarandeerd met deze trend!

Op zoek naar nog meer handige woontips? Kijk snel op http://nieuwewonen.be/.

Kleuren kiezen

Voornamelijk met colorblocking is het lastig om de goede kleuren te kiezen. Je wilt dat je huis een bepaalde sfeer heeft en kleuren hebben hier een groot aandeel in. Hieronder een paar tips voor het kiezen van kleuren:

  1. Wil je dat je huis veel energie uitstraalt? Kies dan voor een kleurencombinatie met veel contrast. Rood en groen is bijvoorbeeld zo’n combinatie.
  2. Ben je toe aan meer rust? Ga dan voor een basiskleur en kies voor de rest kleuren in de tint van je basiskleur. Dit zorgt ervoor dat de kleuren een aanvulling op elkaar zijn.

Klik hier voor een andere website over wonen.

Veel plezier met het herinrichten van jouw huis!

Wil je de Woontrends 2020 ontdekken? Check dan de link.