Jouw erf onderhouden? Dat doe je met behulp van dit stappenplan!

Zit je helemaal op je plekje? Dan betekent dit dat je een fijn huis hebt. De kans is echter groot dat je ook een tuin hebt waar je op mooie dagen heerlijk kunt genieten. Daarnaast bestaat jouw erf mogelijk ook nog wel uit een carport. Zo’n carport beschermt jouw auto tegen de wisselende weersomstandigheden, maar ook tegen allerlei rommel. We kunnen dus wel stellen dat er behoorlijk wat zaken op een erf staan. Een vol erf is natuurlijk leuk, maar het onderhouden ervan kost jou veel tijd. Worstel je hier ook regelmatig mee? Dan weet je mogelijk niet goed hoe je dit aan moet pakken. Met dit stappenplan maken we voor eens en altijd een einde aan dit probleem!

Stap 1: Verwijder onkruid
Heb je een behoorlijk groot erf? Dan is de kans aanwezig dat een groot deel hiervan bestaat uit tuin. Indien je groene vingers hebt, is dit natuurlijk heerlijk. Je mag in dat geval namelijk graag in jouw tuin werken en dat is nodig ook wanneer het om een grote tuin gaat. Een van de zaken die komt kijken bij het onderhouden van een erf is het verwijderen van onkruid. Tussen de planten in jouw tuin groeit namelijk onkruid. Dit kun je vrijwel niet voorkomen. Bestaat jouw erf voor het grootste deel uit bestrating? Denk dan niet dat je er makkelijk van afkomt. Nee, want ook tussen de stenen groeit onkruid. Net als het onkruid tussen de planten moet je dit ook verwijderen. Doe je niets aan het onkruid op jouw erf? Dan is jouw erf binnen de kortste keren één grote wildernis. Het is dus belangrijk om de boel goed bij te houden. Op deze manier blijft jouw erf namelijk toonbaar en dat is natuurlijk wat je wilt.

Stap 2: Carport onderhouden
Een carport biedt vele voordelen. Niet alleen jij kunt hier droog onder staan, maar je auto ook. Bovendien beschermt de carport jouw auto bijvoorbeeld ook tegen vorst. Zo hoef je ’s ochtends meestal niet te krabben wanneer je jouw auto onder de carport zet. Allemaal leuk en aardig natuurlijk zo’n carport, maar je moet hem ook onderhouden. Doe je er niets aan? Dan is de kans groot dat jouw overkapping binnen de kortste keren groen uitslaat. Dit is zeker het geval wanneer het om een witte carport gaat. Als gevolg van het wisselende weer kan alg er namelijk vat op krijgen, waardoor er een groene laag op jouw carport ontstaat. Daarom is het zaak om jouw carport goed schoon te houden. De meeste carports hebben een plat dak. Geldt dit ook voor de carport van jou? Controleer dit dak dan ook geregeld. Kijk hierbij naar de afwatering en let erop of er geen sprake is van schade.

Stap 3: Snoei de planten langs jouw pergola
Heb je een pergola in jouw tuin staan? Dan is de kans groot dat je deze aangekleed hebt. Het is immers wat saai om alleen een aantal houten palen in jouw tuin neer te zetten. De meeste mensen kleden hun pergola aan met behulp van planten. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak een klimop naast een paal van een pergola geplant. Deze plant kruipt omhoog langs de paal, waardoor het houtwerk op den duur niet of nauwelijks meer zichtbaar is. Heb je ook planten naast jouw pergola? Dan is het zaak om deze planten goed te onderhouden. Anders wordt jouw pergola natuurlijk één grote wildernis en dat kan ook niet de bedoeling zijn.