Sluit de tuin koninklijk af met een houten tuinpoort

Heb jij een mooie grote tuin? Misschien heb je zelfs een oprijlaan die je bezoekers naar de woning brengt. Dan wil je uiteraard je tuin ook kunnen afsluiten in stijl. Met een tuinpoort sluit jij jouw paradijs op een koninklijke wijze af van de buitenwereld. Mensen die niks te zoeken hebben in jouw tuin worden zo buiten de deur gehouden. Je privacy wordt gewaarborgd en je kunt helemaal tot rust komen in je eigen tuin. Houten tuinpoorten zijn er niet alleen voor grootgrondbezitters. Ook een kleinere achtertuin met schutting, kun je voorzien van een houten tuinpoort op maat. Een ervaren timmerbedrijf kan deze eenvoudig voor je op maat maken. Zo weet je zeker dat de poort past en helemaal jouw smaak is.

Verschillende redenen om en tuinpoort te nemen

Privacy is erg belangrijk in ons kikkerlandje. We zijn gesteld op onze privacy en houden er niet van wanneer mensen zomaar onze levens binnendringen op wat voor manier dan ook. Dat geldt ook voor onze tuin. Je wilt heerlijk tot rust kunnen komen na een lange werkdag en genieten van je tuin zonder dat je op je hoede hoeft te zijn voor indringers. Maar een houten tuinpoort is er juist ook om de kinderen en de huisdieren binnen in de tuin te houden. Door de tuin af te schermen met een schutting en een tuinpoort, kunnen zij heerlijk spelen in de tuin en hoef jij je niet druk te maken over weglopers. Een tuinpoort is er dus om vreemden buiten de poort te houden en om kinderen en huisdieren binnen de poort te houden. Maar er is nog een belangrijke reden om een tuinpoort te laten maken. Een houten tuinpoort met uniek design staat namelijk prachtig in elke tuin.

Wat voor een poort kies jij

Poorten van hout zijn er in veel verschillende soorten. Niet alleen is er keuze in houtsoort, ook de stijl van de tuinpoort neemt verschillende vormen aan. Vaak wordt er gekozen voor eikenhout om de tuinpoort mee te vervaardigen. Dat is niet zo vreemd, aangezien dit een sterke houtsoort is en een levensduur heeft van minimaal 20 jaar. Liever een poort die nog langer meegaat en erg duurzaam is? Dan kun je ook voor de houtsoorten Padoek of Iroko kiezen. Weersomstandigheden hebben weinig invloed op dit hout en de minimale levensduur is zeker 25 jaar. Je kunt dan dus nog heerlijk lang van jouw poort genieten.