Tips voor het plaatsen van een houten schutting

Is jouw tuin toe aan een nieuwe schutting of wil je jouw tuin afschermen van de omgeving? Wil je meer privacy creëren in jouw tuin? Dan is een houten schutting wellicht een uitstekend plan. Een houten schutting plaatsen kun je prima zelf doen. Zeker als echte doe-het-zelver is het niet zo moeilijk, maar ook voor de weinig ervaren klusjesman is het te doen. Zeker met de tips in dit artikel.

Op een snelle manier meer privacy

Het grootste voordeel van een houten schutting is de privacy die je ermee creëert. Op een vrij snelle manier, kun je jouw tuin volledig afschermen. Zeker wanneer je kiest voor tuinschermen zonder doorkijk, heb je geen last van nieuwsgierige buren of voorbijgangers. Wil je niet volledig afgesloten zitten, dan kun je ook kiezen voor enkele gaaselementen tussen de tuinschermen in. Hier kun je bijvoorbeeld klimopplanten tegenaan laten groeien. Zo zit je wel afgeschermd, maar niet afgesloten. Een ander voordeel is dat een houten schutting een stuk minder onderhoud vraagt dan een groene tuinhaag. Deze moet immers regelmatig gesnoeid worden, zodat hij niet te breed wordt. Ook bemesten of besproeien is niet nodig bij een houten schutting.

De eerste stap naar een nieuwe schutting

Voordat je begint aan deze klus, dien je eerst alle materialen bij elkaar te hebben. Ga je een houten schutting plaatsen in Hoogeveen? Ga dan eerst even langs Wim Koster Tuinhout. Niet alleen kun je hier alle materialen kopen voor jouw nieuwe schutting, ook kunnen zij je uitstekend adviseren en weten ze welke bevestigingsmaterialen voor jouw schutting het beste zijn.

Het plaatsen van de schutting

Alle benodigde materialen binnen? Dan is het tijd om te beginnen. Deze klus is het makkelijkst te klaren met twee personen. Vraag dus je handige buurman of een familielid of vriend je even te helpen. Span met een draad of touw een rechte lijn op de plaats waar de schutting moet komen. Zo weet je zeker dat jouw schutting straks mooi recht staat. Met een grondboor maak je vervolgens gaten op de plek waar de palen in de grond moeten komen. Na het plaatsen van de eerste paal, kun je eenvoudig met de tuinschermen uitrekenen waar de volgende moet komen te staan. Zet de paal voor de beste stevigheid voor 1/3 in de grond. Ook is het verstandig het gat rondom de paal te vullen met snelcement voor nog meer stevigheid. Plaats vervolgens de tweede paal op dezelfde wijze en ga daarna verder met het bevestigen van het tuinscherm. Door per schuttingdeel te werken, krijg je het beste resultaat. Succes!