Betonpoer 20×20 bij de Betonpoerengigant

De Betonpoerengigant heeft verschillende soorten betonpoeren van 20x20cm. Je kunt de rechthoekige betonpoer krijgen in antraciet of oud Hollands en daarbij kan je een lengte kiezen van 50cm of 60cm. Ook kun je kiezen voor een betonpoer 20x20cm met vier draadeindes of één draadeind. Verder kan je zelf nog kiezen of je er een paaldrager of stelplaat bij wilt bestellen. Deze zijn handig voor het bevestigen van het bouwwerk op de betonpoeren.

Waarvoor gebruik je de betonpoer 20×20 cm

De betonpoer 20×20 bij de Betonpoerengigant is erg geschikt voor de verankering van tuinhuizen, veranda’s en overkappingen. Ook wordt het vaak gebruikt voor het verankeren van buitenspeeltoestellen, carports, schuttingen, hekken en poorten. Let wel op dat als het bouwwerk erg zwaar en groot is je misschien grotere betonpoeren nodig hebt. Door de betonpoeren zullen de bouwwerken steviger in de grond staan en bij een flinke wind niet omwaaien of wegzakken. Doordat deze betonpoeren vaak niet helemaal in de grond worden geplaatst zal het hout of ander materiaal waarvan het bouwwerk is gemaakt langer meegaan omdat dit hierdoor dus niet direct in contact komt met de vochtige grond. Met een draadeind of speciaal tussenplaatje is de betonpoer makkelijk aan de palen te bevestigen.

Hoe de betonpoer 20×20 plaatsen?

Betonpoeren zijn redelijk makkelijk te plaatsen, zo ook de betonpoer 20x20cm. Zorg dat je een kuil graaft die ruim genoeg is. De betonpoer moet er minstens voor 2/3 deel inpassen.  Mocht je ook nog een funderingstegel gebruiken zorg dan dat het gat iets dieper is. Een funderingstegel zorgt net voor die extra stevigheid en kun je onder de betonpoer in het gat plaatsen. Als de betonpoer en eventueel de funderingstegel in het gat zitten is het handig om gelijk met een waterpas te checken of alles haaks staat. De betonpoer mag ongeveer tot 10cm uitsteken. Vul nu het gat met wat snelcement of beton en kijk weer of alles nog recht staat. Laat het hierna voor minimaal 24 uur uitharden voordat je begint met het bevestigen van de palen. Mocht je meer informatie willen over het plaatsen van betonpoeren of meer willen weten over de verschillende betonpoeren dan kun je altijd even langsgaan bij de Betonpoerengigant in Lunteren. Daar helpen de gespecialiseerde medewerkers je verder.