Waarom je voor een pergola in je tuin moet gaan!


Ben je echt een buitenmens en wil je daarom zoveel mogelijk in de tuin zitten? Koop dan een pergola! Een pergola bied je de ideale overkapping om altijd buiten te kunnen zitten en het geeft een hele nieuwe look aan je tuin. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder! 

Onder alle weersomstandigheden onder een pergola 

Een pergola in de tuin biedt een manier om altijd buiten te kunnen zitten, ondanks de weersomstandigheden. In de zomer word je beschermt tegen de felle zon en heb je geen kans om te verbranden. Bij slechter weer kun je schuilen onder de pergola en afkoelen op een hete zomerdag. Van wind heb je ook geen last wanneer je onder een pergola zit. Nu denk je vast in de winter geen gebruik kunnen maken van je pergola, omdat het dan te koud is om buiten te kunnen zitten. Maar zelfs in de winter is het mogelijk om profijt te hebben van een pergola in je tuin. Deze is namelijk om te bouwen tot een veranda wanneer je er schuifdeuren voor plaatst. Op deze manier heb je het hele jaar door plezier van je pergola. 

Pergola’s hebben een lange levensduur 

Een houten pergola kost wat, maar dan krijg je er zeker een goed product voor terug. Gemiddeld gaat een houten pergola 15 jaar mee door het duurzame Douglas hout waarvan een pergola is gemaakt. Dit hout is gekenmerkt aan de rode kleur met vlamstructuur, wat een warme en eigentijdse uitstraling met zich meebrengt. Een ander voordeel is dat je ze overal kunt plaatsen. Je kunt huis en tuin aan elkaar koppelen door een pergola, maar muren zijn niet nodig. Op een andere plek in je tuin is het dus ook mogelijk om een pergola te plaatsen. De meeste pergola’s kun je gewoon zonder vergunning plaatsen, wanneer je onder de 40 vierkante meter blijft.  

Pergola’s geven een andere look aan je tuin 

En pergola is een perfecte manier om een apart plekje in je tuin te maken zonder dat dit afgesloten voelt. Een pergola heeft namelijk geen muren of ramen en laat daardoor gewoon zonlicht door, waardoor de barrière met de buitenlucht verdwijnt. Hierdoor ben je meer één met de natuur. Ook zorgt een pergola voor diepte in je tuin waardoor de tuin er groter uit komt te zien dan dat hij daadwerkelijk is. Wat ook mooi is, is om klimop planten op de pergola te doen. De bekendste planten om over je pergola te doen zijn blauweregen, clematis en witte druif. Dit geeft weer een hele nieuwe en mooie look aan je tuin. 

Een pergola is makkelijk te plaatsen 

Een pergola heeft een makkelijke en vrijstaande constructie. Je kunt hem plaatsen waar je maar wilt in je tuin en hebt daarvoor geen steunmuur nodig, zoals bij een veranda of terrasoverkapping. Een pergola is ook niet moeilijk om in elkaar te zetten, doordat het geen hele dakconstructie heeft. Je kunt gemakkelijk een schaduwdoek of harmonicadoek aan de pergola bevestigen als zonwering zodat je alsnog altijd beschermd bent tegen weersomstandigheden onder je pergola. Een pergola is dus binnen no time geplaatst in jouw tuin!