Het aanschaffen van een hangmat standaard

Een doek dat tussen twee bevestigingspunten is geknoopt en dat geschikt is om in te slapen, luieren en schommelen. Dat is wat een hangmat is. In Zuid- en Midden Amerika behoort de hangmat tot het reguliere meubilair. Oorspronkelijk werd een hangmat tussen twee palen en idealiter tussen twee bomen bevestigd. Tegenwoordig echter wordt vooral gewerkt met een hangmat standaard, een frame van metaal of hout waarin de hangmat wordt bevestigd.

 

De hangmat standaard is er in heel veel soorten en maten

Ben je op zoek naar een standaard voor de hangmat, dan heb je de keuze uit twee materialen: hout en metaal.  Metaal is lichter dan hout en dus gemakkelijker te verplaatsen. Vaak wordt een houten hangmat standaard vaak als mooier en luxer gezien. De hangmat standaard is ontwikkeld om het voor iedereen mogelijk te maken te kunnen ontspannen in de licht schommelende hangmat. Want bepaald niet iedereen heeft twee bomen in de tuin beschikbaar en nog minder mensen twee bomen waar de hangmat precies tussen past.  Het is bij de aanschaf van een standaard belangrijk om de lengte van de hangmat te weten, de lengte inclusief touwen. Op elke hangmat staat de minimale en maximale ophang lengte aangegeven. Er is dus niet per se sprake van een standaard hangmat, die je bijvoorbeeld ook voor twee personen hebt.

 

Bestand tegen de verschillende weersomstandigheden

De standaard voor de hangmat heb je in alle soorten en maten. Opvallend is dat de frames gemakkelijk in elkaar te bevestigen zijn. Vaak hoeft daar geen schroef aan te pas gekomen en wordt gewerkt met simpele draaiknoppen. Vaak zijn de poten van het metalen of houten frame dermate gemaakt dat je de hangmat standaard ook binnen kunt plaatsen zonder dat de vloer beschadigd raakt. Hoewel je de hangmat standaard dus vaak niet met schroeven hoeft op te zetten, vallen de beschikbare standaarden op door de stabiliteit en zeker ook de veiligheid. Vaak kun je de hangmat nog aanpassen met kettingen. Op de metalen uitvoeringen wordt vaak een speciale coating aangebracht. Op die manier is het metaal geschikt voor de verschillende weersomstandigheden.

 

Genieten van het licht schommelende effect van een hangmat met de juiste hangmat standaard

Wie optimaal wil ontspannen, die kiest voor een hangmat, zeker het licht schommelende effect zorgt voor optimale ontspanning. Liggen in een hangmat is niet per se slecht voor je rug en nog steeds worden hangmatten gebruikt op zeilschepen. Voordeel is dan dat ze minder ruimte innemen. Het gebruiksgemak valt echt op. Behalve dat je de frames gemakkelijk in elkaar zet,  geldt dat ook voor het uit elkaar halen en daardoor berg je de losse delen gemakkelijk op zonder veel ruimte nodig te kennen. Zelfs de vormen van een hangmat standaard kies je zelf, want zoveel uitvoeringen zijn er ondertussen op de markt beschikbaar. Check wel altijd goed of de hangmat die je hebt past bij het frame en let op de pootjes als je van plan bent de hangmat zo nu en dan ook eens binnen te gebruiken, zoals dat in Zuid- en Midden-Amerika het geval is. Wil je echt lekker relaxen? Koop dan een hangmat of hangstoel bij Marañon.