Een tuinman biedt meer voordelen dan je denkt

Werken in de tuin is voor velen eerder een noodzaak dan iets wat ze graag doen. Ze hebben er of geen tijd voor, of geen zin in. Maar waarom zou je je tuinonderhoud in Aalsmeer dan niet uitbesteden? Wanneer je door tijdsgebrek, overhaast te werk gaat zal je mogelijk planten vernietigen. Deze zal je dan weer moeten vervangen en ook dat kost geld! Of je besteed helemaal geen aandacht aan je tuin? Hierdoor zal je tuin er al snel verwaarloosd bijliggen. Struiken groeien in alle richtingen, woekerplanten verspreiden zich razendsnel. Niet alleen zullen mensen een onverzorgde indruk van je krijgen. De waarde van je huis kan hierdoor ook snel afbrokkelen. Stel je maar eens voor dat je plots je huis wil verkopen. De tuin op orde zetten zal dan veel geld en tijd vragen. Uiteindelijk doe je er dus geen tijdswinst mee indien je de tuin eerst hebt laten verloederen. Misschien toch maar een tuinman overwegen?

De voordelen tuinonderhoud uitbesteden aan een tuinman

Eerst en vooral weet een tuinman goed waar hij mee bezig is, hij weet hoe en wanneer bepaalde planten moeten worden gesnoeid. Verder weet hij ook welke verzorging planten nodig hebben. Hij heeft de expertise om meststoffen te hanteren of om bepaalde insecticiden in te zetten. Ten tweede bespaar jij veel tijd. Gedurende de vrijgekomen tijd zou je wat meer kunnen ontspannen samen met je gezin. Ook kan je in die vrijgekomen tijd eventueel je huis wat opknappen. Want ook dat moet gebeuren. Vervolgens kan je je tuinman ook vragen indien je je tuin wil her aanleggen. Het grote voordeel is dat je de persoon in kwestie al kent. Je weet of je op hem of haar kan vertrouwen. Zo hoef je niemand aan te werven die je van haar noch pluimen kent. Als laatste heeft een tuinman ook de juiste materialen in bezit. Zo hoef jij niet én een grasmaaier, én een kettingzaag te kopen. De hovenier heeft het juiste gereedschap voor elke klus.

Goedkopere manieren om tuinonderhoud uit te besteden

Een tuinman kost gemiddeld 40€ per uur. Voor dit geld neemt hij ook al je tuinafval mee. Vind je dit net wat te duur? Je kan zeker ook eens luisteren in jouw omgeving of er niemand tuinonderhoud doet na zijn uren. Voor 20€ per uur zal je wel kandidaten vinden. Ook een student in de buurt heeft misschien interesse. Studenten tuinaanleg zullen voor 15€ per uur al willen bijspringen. Zoals je merkt hoeft het niet oneindig duur te zijn.

Bron: Aannemersbedrijf Barendrecht