Hoe creëer ik luxe in mijn eigen huis? Bij


Als je merkt dat je liever ergens anders bent dan thuis, of je loopt de voordeur binnen en voelt je direct niet thuis, dan is het tijd om wat dingen te gaan veranderen. Er zijn genoeg opties om deze sfeer te verbeteren. Bijvoorbeeld luxe woonaccessoires in de vorm van een luxe poef.

Ruim de boel op

Als je voortdurend struikelt over dingen of je spullen de hele tijd van de ene kamer naar de andere moet verhuizen, geeft je huis je niet dat gevoel van luxe.

Het hebben van mooie dingen en luxe woonaccessoires geeft ons een goed gevoel. Maar als al die mooie dingen je alleen maar frustreren dan is het geen luxe meer, dan is het rommel.

Ruim je hele huis eens op, geef alles een plekje, ook als dat plekje de vuilnisbak is. Gooi weg wat je niet nodig hebt of niet meer mooi vind doe dat in je hele huis.

Op zoek naar meer inspiratie? Die kun je hier vinden. Heerlijk toch om je huis in te richten met Luxe?

Gebruik je mooie handdoeken

Heb je handdoeken in de kast liggen die niemand gebruikt omdat ze te mooi zijn? Dan is het tijd om ze tevoorschijn te halen en van de luxe gebruik te maken. Haal al je handdoeken uit de linnenkast en maak twee stapels, de meest pluizige, wollige en warme handdoeken leg je netjes terug in de linnenkast, de rest heeft een nieuwe bestemming, het schoenepoetsmandje. Heb je geen schoenpoetsmandje, maak er dan een en poets je schoenen, dagelijks.

Dat mag je ook rustig in je keuken doen. Gooi die oude theedoeken waar je doorheen kunt kijken eens weg, en gebruik de zes theedoeken die je voor je verjaardag hebt gekregen. Je tante zal het prachtig vinden.

Luxe woonaccessoires, veel heb je niet nodig

Om luxe in huis te creëren moet je echt je mooie spullen gebruiken. Ik zeg niet dat je alleen zijden lakens mag hebben of zelfs dat je die moet gaan kopen. Maar net als bij de handdoeken, hebben velen van ons lakensets verzameld die we niet gebruiken of die we niet graag gebruiken.

Als je eens goed door je voorraad laken sets heen gaat zul je zien dat je steeds dezelfde lakens gebruikt. De andere sets passen net niet of zijn te groot. Gooi die sets eindelijk eens weg en koop een of twee goede, mooie lakensets, die je dan ook moet gebruiken.

Twee goede, mooie lakensets voor ieder bed in je huis, dan kun je die ook gebruiken. En als dat mooie zijden lakensets zijn, des te beter! Heb ja al een mooi nieuw zijden lakenset voor je eigen bed? Voel je de luxe al?

Maak een hoekje speciaal voor jezelf

Het geluk wil dat ik al jaren thuis kan werken. Ik heb dus een heel eigen plekje in ons huis, waar alleen ik mag komen. Mijn vrouw gaat vaak stilletjes achter mij zitten en kijkt dan toe hoe ik mijn toetsenbord gebruik. De werktafel is een beetje rommelig en er ligt stof op, maar het is mijn plekje
Zelfs als je een klein huis hebt, is er vast wel een hoekje dat je speciaal kunt maken.
Een mooie, makkelijke zetel met een poef fluweel en een bijzettafeltje voor het kopje koffie, twee plankjes aan de muur voor een paar boeken kan ook voor jou een speciaal plekje worden.

Hoe ziet het plekje in je huis er uit, als je het zelf zou kunnen inrichten om iets te doen wat je graag doet? Zoek uit of koop wat je nodig hebt, ook als het geen poef fluweel is, en richt het vandaag nog in!

Maak thuis je eigen luxe op een budget

Er is iets speciaals aan een pas opgemaakt bed! Vind je het niet heerlijk om een mooi hotel binnen te lopen en het bed netjes opgemaakt te zien? Dat verwacht je in een hotel. Maar het is eenvoudig je de routine aan te leren om je dag te beginnen met het opmaken van je eigen bed.

Gebruik je bed ook alleen als bed. Niet als tijdelijke opslagplaats voor je kleren of, erger nog, voor de kleren van anderen. Maar vanavond spring ik toch weer in hetzelfde bed? Nee, want als je het bed gebruikt als opslagplek moet je het eerst opruimen voordat je er in kan springen.

Houdt je bed opgeruimd en opgemaakt. Als je er dan langs loopt om dingen in de kasten te leggen, dan weet je weer dat je bed vanavond klaar is om je te ontvangen. Maak van je bed een mooie, schone en luxe plekje waar je je welkom voelt. Want ook dat is luxe.

Zet een kaarsenstandaard op tafel en steek kaarsen aan. Speel zachte achtergrondmuziek. Zet wat verse snijbloemen neer. Gebruik het mooie servies en dek de tafel.