Investeer in jouw energielabel voor lagere lasten


Energierekeningen zijn nooit leuk om te krijgen, maar het hoort er nu eenmaal bij. Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze kosten zo laag als mogelijk te houden. Wij willen allemaal natuurlijk de goedkoopste energie en dat kan gemakkelijker gevonden worden dan jij zal denken. Maak gebruik van een goede energievergelijkingssite, vul jouw persoonsgegevens in en binnen enkele seconden kan jij al overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

Minder energie gebruiken betekent lagere lasten

Het klinkt logisch, energie die je niet gebruikt hoef je ook niet te betalen. Investeer dus in een gunstig energielabel voor jouw woning. Dit houdt in isoleren, ventileren, een warmtepomp of zonneboiler, en de stroom zelf opwekken met zonnepanelen. Op die manier kan je misschien van label G naar B of zelfs A wat je uiteindelijk snel terugverdient. Dit zie je ook terug in een hogere woningwaarde.

Voordelen van energievergelijkingssites

Tegenwoordig is het ontzettend eenvoudig geworden om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van diverse vergelijkingssites, deze tonen de laagste prijzen van dit moment. De prijzen kunnen per regio verschillen en ook jouw gemiddelde verbruik kan van belang zijn. Vergelijkers nemen ook de mogelijke kortingen mee in de prijs, wat alles nog wat gemakkelijker zal maken. Dus wacht niet langer, het is binnen enkele minuten geregeld.

Overstappen zonder kosten

Overstappen kan haast niet makkelijker en is binnen no-time geregeld. Het gaat puur om een administratieve afhandeling, er zal geen monteur langskomen of een aanpassing worden gemaakt in de meterkast. Jij hoeft alleen maar jouw gegevens te noteren en een aanvraag te versturen. Dit is kosteloos, er komen dus geen extra kosten om de hoek kijken bij het overstappen van energieleverancier.

Contract loopt naadloos over

Er zal bij de overstap rekening worden gehouden met het huidige contract, deze zullen perfect op elkaar aansluiten. Dit noemen we ook wel de overstapservice. Zodra de einddatum van het huidige contract is aangebroken, zal het nieuwe contract meteen van start gaan. Hierdoor zal je niet zonder stroom komen te zitten. Dit gebeurt overigens automatisch, er hoeven dus geen extra handelingen gedaan te worden.

Bron: https://www.energielabelprijzen.nl/