3x hippe stijlen om je babykamer mee in te richten


Met een kleine spruit op komst heb jij veel aan je hoofd. Je kan niet wachten om je baby te ontmoeten, maar eerst moet er nog van alles geregeld worden. Een naam bedenken, een babyuitzet kopen en de babykamer inrichten.  Over dat laatste gesproken, er gaat vast een wereld voor je open als je alle verschillende stijlen ontdekt. Ga je voor typisch jongens/meisjes of zoek je het meer in de gender neutrale kleuren? Het valt niet mee om een keuze te maken over de inrichting van de babykamer, daarom hebben we deze 3 hippe stijlen voor je op een rij gezet.

Colour pops

Kleur, kleur en nog eens kleur, we zien het helaas steeds minder in het interieur. Maar juist voor de inrichting van een babykamer is kleur uitermate geschikt. Het brengt leven in de kamer en kids worden er vaak hartstikke vrolijk van. Vroeger gebruikte we veel meer kleur, maar werd er vaak gekozen voor primaire kleuren als rood, geel en blauw. En dan het liefst de hele kamer in dezelfde tint. Dat is nu wel iets veranderd; kleur mag, zelfs felle kleuren, maar breng het subtiel aan. Verf dus niet de muren allemaal oranje en neem een oranje bed, commode, en accessoires, maar ga liever voor enkele items in kleur. Combineer één a twee kleuren met neutrale tinten en voilà, je hebt een superleuke vrolijke babykamer!

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is compleet het tegenovergestelde van de colour pop stijl, het draait hierbij juist om natuurlijke en lichte tinten. De stijl wordt geïnspireerd door de uitgestrekte natuur van Scandinavië en bij de inrichting wordt vooral ‘less is more’ aangehouden. Gebruik bij de inrichting van de babykamer veel houten meubels, rotan lampen en kleedt de kamer aan met natuurlijke accessoires. Bij de Scandinavische stijl wordt vaak gedacht aan een meisjeskamer, maar door een kleur als mosgroen toe te voegen kan het ook prima voor een jongen. Mocht je het geslacht van je baby nog niet weten, dan is deze stijl door de neutrale tinten helemaal handig.

Black & White

Zwart en wit zijn misschien niet de eerste kleuren die je associeert met een baby, maar de monochrome trend is tegenwoordig wel helemaal hot in babyland. Door de donkere en lichte kleur te combineren met natuurlijke materialen breng je sfeer en warmte in de babykamer. Speel bij deze trend met structuren en grafische vormen om de stijl optimaal tot haar recht te laten komen. De Black & White stijl is ook goed te combineren met de colour pops trend, zodat je met enkele accessoires toch wat kleur in de kamer kan aanbrengen.