De drie voordelen van een laminaatvloer!


De laminaatvloer is de afgelopen jaren een beetje ondergesneeuwd door de opkomst van de PVC-vloer. Dit komt omdat de PVC-vloer enkele voordelen heeft over de laminaatvloer die voor sommige eindgebruikers doorslaggevend zijn. Toch heeft de laminaatvloer ook in 2021 nog enkele enorme voordelen ten opzichte van de andere beschikbare vloeren. Je maakt dan ook zeker geen slechte keuze om ook nu nog te kiezen voor een laminaatvloer. In deze blog vertellen we je de drie grootste voordelen van de laminaatvloer!

Prijs-kwaliteit verhouding

De laminaatvloer is al decennialang te koop. Doordat het materiaal steeds gemakkelijker is geworden om te produceren, is ook de prijs van laminaat enorm gedaald door de jaren heen. Door de continue prijsdaling is de laminaatvloer tegenwoordig met stip de goedkoopste vloer die je kunt leggen in je woning. Voor deze lage prijs krijg je nog steeds een hartstikke goede vloer. Je hebt bijvoorbeeld al een vierkante meter Meister Laminaat vanaf 14 euro 95! Voor dit geld krijg je een prachtige vloer die ook nog eens decennialang mee kan gaan.

De vloer zelf leggen

Van alle vloeren is de laminaatvloer het gemakkelijkst te leggen. Doordat de vloer gemakkelijk zelf te leggen is, hoef je hier geen specialist voor in te huren! Het kiezen voor laminaatvloer scheelt je dus niet enkel geld in de aanschaf, maar ook in de plaatsing van de vloer. Daarnaast geeft het je veel vrijheid in het plaatsen van de vloer. Doordat er geen externe partij bij komt kijken kun je de vloer op jouw gewenste moment plaatsen.

Nagenoeg geen onderhoud

De laminaatvloer is gemaak van niet-natuurlijk materiaal. Laminaat is een meerlaags synthetisch product en houdt dus bijna geen viezigheid en vocht vast. De laminaatvloer dient enkel eens in de zoveel tijd gedweild en gestofzuigd te worden om de aangekoekte viezigheid eraf te boenen. Het verwijderen van deze veizigheid zal gene vlekken achterlaten omdat de viezigheid niet daadwerkelijk in de vloer trekt. Door iedere week de vloer een keer te dweilen blijft je vloer van Ambiant Laminaat er altijd prachtig uitzien! Dit voordeel heeft de PVC-vloer overigens ook. Dit komt omdat ook de PVC-vloer gemaakt is van niet-natuurlijk materiaal.