Zitzak kopen? Lees hier waar je op moet letten


Zitzakken, je ziet ze steeds meer, in huis, maar ook op kantoor. Het is altijd een mooie aanwinst en kleedt je interieur of kantoor stijlvol aan. Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten en maten. Hier lees je, waar je op moet letten als jij een zitzak aan wilt schaffen.  

Kleur van de zitzak; ga je voor rood, groen of toch gewoon zwart of wit? 

Qua kleur heb je natuurlijk ontzettend veel keus: ga voor een blauwe zitzak van ribstof, of een zwarte leren zitzak. Nou is een zitzak, net als een bank, een deel van je interieur en het is dan ook belangrijk het hierop af te stemmen. Het is vooral belangrijk hier goed op de kleuren in huis te letten. Heb jij veel roze accessoires in jouw woning, ga dan ook voor een roze zitzak! Kies dus een kleur die vaker terugkomt in de woning. Let bijvoorbeeld op je muurkleur, of op de kleur van de bank. Zo weet je zeker dat je goed zit.  

Welke grootte neem je?  

Bij de grootte moet je je eigenlijk afvragen voor wie de zitzak bestemd is en hoeveel ruimte je hebt. Wil je een zitzak in je kantoor hebben, dan kun je gaan voor een lekker grote en opvallende zitzak. Wil je een zitzak voor je kinderen, dan neem je natuurlijk een kleiner formaat. Het heeft ook te maken met jouw eigen lengte; als je 1.80 meter bent koop je natuurlijk geen zitzak van 90 bij 70 centimeter. Let bij de grootte van een zitzak dus op de lengte van de persoon voor wie de zitzak bestemd is.  

Zitzakken in de tuin 

Je hebt verschillende soorten zitzakken, voor verschillende doeleinden. Zo kun je kiezen voor een zitzak in je woning of kantoor, maar je kunt ook een zitzak voor buiten nemen. Wil je dus een lounge in de tuin met o.a. zitzakken, neem dan wel een lounge zitzak, die geschikt is voor buiten. De zitzakken die geschikt zijn voor buiten zijn waterbestendig en kunnen tegen een stootje. Zo kun je dus de zitzakken dag en nacht gewoon buiten laten staan.  

Modellen zitzakken: ga je voor een peervormige, stoelvormige of ronde zitzak? 

Ook qua modellen heb je nog keuze genoeg. Zo heb je peervormige, stoelvormige, maar ook ronde zitzakken en die heb je dan weer in verschillende maten. Qua model is het natuurlijk een beetje je eigen keuze. Ook deze kan je weer kiezen op basis van je interieur, maar de vorm is echt heel persoonlijk.