De vloer: basis van je huis


Soms maakt je interieur je zo ongelukkig dat je wel door de grond wilt zakken. Maar als nou allereerst je vloer heel mooi is, wil je die wel intact houden en gloort er hoop.

Staat iets je in het ontwerp van je woonkamer – en de uitvoering daarvan – niet aan? Dat mag je je best aantrekken, hoor. Sterker nog, ‘t is best vreemd wanneer je dat niet doet. Het is immers jouw geluk dat wordt ondermijnd. Je niet thuis voelen in je eigen huis, dat is toch verschrikkelijk? Nee, dan ga je daar liever meteen werk van maken. Jij hebt een bepaald ideaalbeeld van je omgeving in je hoofd. Dat baseer je op jouw stijl, ervaringen, wensen en voorkeuren. Je meubels, kozijnen, deuren, plafonds en wanden moeten allemaal naadloos bij elkaar passen. En voeg aan dat rijtje je vloeren ook maar toe!

Tijd om eerst eens even naar beneden te kijken. Ben je nog wel tevreden over de bodem waar je dagelijks overheen loopt? Zo nee, dan zijn er een heleboel alternatieven. Misschien staat het materiaal waar jouw huidige vloer hier wel tussen, in dat geval kun je ook eens iets anders proberen.

Hout

Staat dat niet mooi en deftig, een vloer van hout? Hoe mooi en deftig precies mag je zelf weten, want je hebt de keuze uit diverse soorten. Ieder komt weer met zijn eigen natuurlijke kleur en textuur. En aan al deze eigenschappen kleeft dus ook weer een eigen uitstraling! Zet statig eiken maar eens tegenover het wat verloederd uitziende steigerhout. Hoewel er met dat laatste absoluut niks mis is. Het gaat er maar net om wat voor planken het beste overeenkomen met de stijl van jouw interieur.

Kunststof

We beseffen best dat dit geen natuurlijk materiaal is, maar trek er ook absoluut je neus niet voor op. Kunststof wil niet automatisch zeggen dat het is gemaakt zonder dat het milieu in acht wordt genomen. Sterker nog, milieuvriendelijke productie is zeker mogelijk en zelfs de norm vandaag de dag! Bovendien is op esthetisch vlak alles mogelijk wanneer fabrikanten de gehele vloer vorm kunnen geven. Oftewel, er zijn vloeren voor iedereen!

Ook niet onbelangrijk, aanleggen is hartstikke eenvoudig. In het geval van vinyl rol je het gewoon uit en plak je het al dan niet vast. En net als laminaat klik je click pvc zo in elkaar!

Gietvloer

Kan het nog gemakkelijker? Jazeker. Al wat je nodig hebt is een ondergrond die volledig waterpas is. Daar giet je vervolgens een epoxylaag over uit, die uiteindelijk stolt en resulteert in een schitterend vloeroppervlak. En dat nog wel in jouw favoriete kleur! De grond onder jouw voeten is ook nog eens heel onderhoudsarm. Wat wil je nou nog meer?