De beste redenen om nu nog kunststof kozijnen te nemen


Houten kozijnen zijn al niet echt meer van deze tijd. Vaak zie je ze nog in wat oudere woningen. De trend is door de jaren heen verschoven van houten naar kunststof kozijnen. Uiteraard heeft deze verandering zo zijn redenen. Hieronder leggen we het uit aan de hand van de beste redenen om nu nog kunststof kozijnen te kopen!

Verduurzaming

Verduurzaming is helemaal hot en hout is nou eenmaal niet de beste isolator. Kou en warmte komt erdoorheen, waardoor je veel meer moet stoken. Wellicht heb je zelfs een airco in huis en gebruik je die volop in de zomer. Met kunststof kozijnen kun je vrij eenvoudig jouw huis verduurzamen.

Kozijnen van kunststof bestaan uit een soort plastic. Nu houdt plastic op zichzelf niet de warmte of kou binnen. Wat hier wel voor zorgt zijn de verschillende isolatielagen die in het kozijn gebruikt worden. Wanneer je een dergelijk kozijn door midden zaagt, zal je zien dat het bestaat uit meerdere lagen. Vaak een metalen strip in het midden, een isolatielaag aan beide kanten en de buitenste laag van kunststof. Hier bestaan enige varianten op, maar grofweg zien ze er zo uit. Al dit bij elkaar zorgt ervoor dat het stukken makkelijker wordt om de temperatuur in huis te reguleren.

Geen omkijken naar

Een groot voordeel van kunststof kozijnen is dat je er geen omkijken naar hebt. Ze worden geïnstalleerd en je hoeft er vrijwel niks meer mee te doen. Af en toe schoonmaken is dan wel weer nodig, al is dit meer voor het aanzicht, dan dat het kozijn beschadigd.

Een houten kozijn heeft veel onderhoud nodig. Door het weer beschadigen ze en door verschillende temperaturen gaan ze ook wel ‘werken’. Dit betekent dat het hout krimpt of uitzet afhankelijk van de temperatuur. Op den duur heeft dit zijn gevolgen voor het kozijn. Er kunnen kieren ontstaan waar warmte of kou doorheen komt of waardoor je raam minder goed sluit. Met een kunststof kozijn hoef je hier allemaal geen rekening mee te houden. Daarnaast is het ook niet nodig om de kozijnen regelmatig opnieuw te schilderen. Wat op de lange termijn in de kosten scheelt.

Gemakkelijk online

Tien tot twintig jaar geleden had je nog goed moeten zoeken naar een leverancier voor kozijnen van kunststof. Tegenwoordig kun je eenvoudig alles online bestellen, zelfs jouw nieuwe kozijnen. Doe dit gemakkelijk vanuit de comfort van jouw huiskamer via een kozijnen webshop. Via een kozijnen webshop vindt jij snel het kozijn dat je wilt. Kies de kleur, hoeveel ramen en de grote en je weet gelijk wat de kosten voor jou zijn. Tegelijk bieden verschillende webshops ook de installatie, zo ben je direct in één keer klaar.