Krijg een industriële stijl met een betonlook gietvloer


Een industrieel interieur is iets wat nog steeds ontzettend populair is. Dat heeft natuurlijk als reden dat een industrieel interieur gemakkelijk in de woning te krijgen is en helemaal niet duur hoeft te zijn waardoor het voor iedereen mogelijk is om dit interieur te krijgen. In deze tekst gaan we ons vooral focussen op de vloer. Wat kun je aan de vloer laten doen om een industrieel effect te krijgen? Een gietvloer is altijd een goed idee, maar wat is dat precies voor vloer en waarom kan dit zorgen voor een industrieel interieur?

Een betonlook gietvloer

Toch is het dan belangrijk dat we eerst uitleggen wat dit precies voor een vloer is want niet iedereen weet direct waar we het over hebben wanneer we spreken van een gegoten vloer. Het grootste verschil zit hem natuurlijk in de manier waarop de vloer geplaatst wordt. Bij andere methoden zien we namelijk vaak dat de vloer gelegd wordt. Vanuit lossen onderdelen wordt er een geheel gemaakt terwijl de gegoten vloer dus droogt tot het een vloer is. Op die manier biedt dit dus ook veel meer voordelen. Het is wel belangrijk om te vermelden dat een gietvloer niet zomaar door iedereen gelegd kan worden, maar dat het wel iets is waar een professional bij komt kijken. De professional mengt de vloer vanuit verschillende onderdelen en zorgt ervoor dat het mengsel klaar is. De volgende stap is dat hij het over de ondervloer giet en laat drogen. In de meeste gevallen is het nodig om de vloer meerdere malen te laten drogen en er dus meerdere lagen van te maken. Het voordeel van de vloer is dat hij in een hele hoop verschillende kleuren en afwerkingen te krijgen is.

De vloer in een industriële stijl

En dat is dus bijvoorbeeld ook mogelijk in een betonlook gietvloer. Er worden dan pigmenten toegevoegd die er uiteindelijk voor zorgen dat de vloer een beton achtige look krijgt. Dit past perfect in een industrieel interieur. Daarnaast biedt de vloer nog veel meer voordelen. Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat de vloer uit een geheel bestaat. Hierdoor zitten er geen kieren of spleten in de vloer en dat zorgt ervoor dat de vloer heel hygiënisch is. Allereerst omdat er geen vuil kan blijven zitten op de vloer, maar ook omdat de vloer hierdoor veel makkelijker schoon te houden is met een dweil of stofzuiger. Al met al dus een hele fijne vloer die een hele hoop voordelen biedt in huis. Of je nou op zoek bent naar een vloer die past in een industrieel interieur of juist een landelijker interieur, de vloer kan eigenlijk overal bij en het interieur helpen.