Verschillende soorten achterdeuren


Als u op zoek bent naar deuren voor de achterkant van uw eigendom, wordt u belaagd met een hele reeks opties. Tenzij u voldoende weet wat elk van deze opties te bieden heeft, kan de ervaring een desoriënterende ervaring zijn! Gelukkig zijn wij hier om de verwarring op te lossen en u te helpen de juiste beslissing te nemen. Laten we eens kijken naar de verschillende achterdeuren die u mogelijk overweegt.

Franse deuren
Één van de eenvoudigste en meest populaire buitendeuren is het Franse type. Deze deuren bestaan ​​al bijna net zo lang als beglazing. Ze bestaan ​​eenvoudigweg uit een set dubbele deuren, die elk zijn uitgerust met een of meer glaspanelen.
Franse deuren ontlenen hun naam aan het land waar ze voor het eerst populair werden. Aan het einde van de 17e eeuw was de Franse aristocratie gezegend met een overvloed aan glooiende tuinen, maar ze misten de ramen die nodig waren om naar buiten te kijken. En zo begonnen ramen van deurformaat te verschijnen op balkons in het hele land. Ze lieten de edelen niet alleen naar buiten kijken, maar lieten ook natuurlijk licht het interieur binnen, wat het gevoel van ruimte enorm versterkte. In een tijdperk vóór elektrische verlichting was dit een openbaring. En zelfs vandaag heeft dit kenmerk ervoor gezorgd dat de Franse deuren populair blijven. Ze grenzen aan een patio en een woonkamer en laten de twee ruimtes transformeren tot één samenhangend geheel. Ze zijn doorgaans goedkoper dan de andere soorten deuren op deze lijst, maar ze zijn ook alleen beschikbaar in een enkele configuratie en kunnen nergens zo groot worden gemaakt als sommige modernere alternatieven.

Externe dubbele deuren
Mogelijk bent u vouwdeuren tegengekomen in een kleine, krappe ruimte, zoals voor een droogkast. Door een tweede vouw langs het midden van de deur te plaatsen, kunnen deze deuren open en dicht worden gemaakt zonder te ver naar buiten de gang in te steken. Dezelfde deugd geldt voor grotere vouwdeuren. Moderne vouwdeuren bestaan ​​uit een reeks discrete panelen, die elk via scharnieren aan hun buren zijn vastgemaakt, zodat het hele arrangement in een harmonica kan worden samengevouwen. Elk paneel is via een miniatuur rolwagen aan een rail bevestigd, zodat het geheel niet naar buiten zwaait en het gewicht van de deur niet aan één kant geconcentreerd is. Hierdoor kunnen deuren van dit type inderdaad erg groot worden gemaakt, waarbij de grootste meer dan zeven meter breed is. Als je een heel lang stuk muur met je tuin wilt overbruggen, dan is een vouwdeur wellicht de oplossing. Vouwdeuren zijn meestal duurder dan de andere soorten deuren, maar ze zijn veel groter en indrukwekkender dan traditionele Franse deuren, en ze kunnen veel vollediger worden ingeklapt dan de schuifdeur. Bovendien, hoewel ze niet in dezelfde mate naar buiten zwaaien als traditionele deuren, zetten ze wel naar buiten uit als ze openen, en daarom is voorzichtigheid geboden bij het ophangen van gordijnen aan de binnenkant. Het is vermeldenswaard dat vouwdeuren in veel verschillende configuraties kunnen worden geleverd. De meest voorkomende zijn de soorten die vanaf één kant uitklappen. Er zijn echter ook zogenaamde ‘French-fold’-ontwerpen beschikbaar, die in feite bestaan ​​uit twee vouwdeuren die zich aan weerszijden van de deur uitstrekken en in het midden samenkomen.

Bron: Renovatienieuws.nl