Een Portugese Laurier kopen: hier let je op

Wil je een Portugese Laurier kopen? Dan kom je er al snel achter dat je veel mogelijkheden hebt. Deze laurier komt namelijk niet in een bepaalde maat en zal daarom altijd een aanwinst voor jouw tuin kunnen zijn. Alleen moet je dan wel weten waar je allemaal op moet gaan letten. Je kunt hier wel wat hulp bij gebruiken. Onderstaande informatie geeft jou daarom iets meer kennis over deze Portugese laurier van Haag-Heg, zodat je tot een aankoop over kunt gaan.

Een Portugese Laurier in verschillende hoogtes

Een Portugese Laurier wordt ook wel een Pronus-Lusitanica genoemd. Het is geen laurier die regelmatig in tuinen te vinden is. Dit komt mede door de prijsklasse waarin deze zich bevindt. Echter is het wel een goede plant om hoogteverschil in de tuin te creëren. Hij is namelijk in meerdere hoogtes beschikbaar. Zo kun je voor een laurier tussen de 80 en 100 centimeter gaan kijken, maar ook voor de hogere boven de 2 meter. Doordat ze winterhard zijn, zal je gedurende het gehele jaar voldoende groen in de tuin gaan houden op de hoogte die jij wilt.

Aantal per vierkante meter bekijken

Je moet dan ook gaan kijken hoeveel planten van de Portugese Laurier je per vierkante meter nodig gaat hebben om een mooi geheel te maken. Hierbij is het wederom afhankelijk van de hoogte die je aan wilt schaffen. Voor de struiken onder de meter geldt dat er drie per vierkante meter geplaatst kunnen worden. De planten zullen namelijk tot 30 centimeter per jaar gaan groeien, waardoor er vanzelf een mooie haag ontstaat. De grotere planten kunnen wat verder uit elkaar geplaatst worden om deze haag te creëren. Bekijk daarom goed hoeveel ruimte je hebt voor de plaatsing en ga zo aan de slag.

De juiste verzorging toepassen

Bij de aankoop van een Portugese Laurier is het ook verstandig om direct naar de grond te kijken. In principe kunnen deze struiken overal groeien, maar het is dan wel van belang dat je voldoende grond om de kluit hebt zitten. Daarnaast moet de aarde vers zijn. Zo kan de struik goed gaan wortelen. Let erop dat er bij sommige grondsoorten, zoals zand, extra voeding nodig is in de eerste jaren om de groei te stimuleren. Je hoeft dan alleen nog voldoende water te geven en te snoeien op de momenten dat het nodig is. Dit gebeurt in de meeste gevallen in het voorjaar en najaar. Zo heb je altijd een goede toevoeging aan de tuin.