Alles wat je moet weten over deuren


Deuren, we lopen er ongemerkt iedere dag doorheen. De voordeur, de badkamerdeur, de toiletdeur, de schuurdeur en ga zo maar door. Deuren zijn overal. We kunnen niet zonder deuren. Hoog tijd om eens wat meer te weten te komen over deuren.

De geschiedenis van deuren
Het gebruik van deuren heeft door de jaren heen geleid tot zeer interessante en unieke architectuur. Een deur is een barrière die binnen van buiten scheidt, of mensen van plaatsen. Deuren worden ook gebruikt om territoriale grenzen vast te stellen, zoals in een huis of kantoor.Deuren bestaan al duizenden jaren en we kunnen bewijs zien voor het gebruik ervan in de piramides van het oude Egypte, constructief gebouwde gebouwen in het Midden-Oosten en vroege Europese kastelen.

De geschiedenis van deuren gaat zelfs verder terug dan de beschaving zelf, waarbij Neanderthalers houten planken gebruikten om structuren te maken die dieren zouden kunnen blokkeren om hun grotten binnen te gaan. In meer recente tijden zijn deuren gemaakt van metaal of hout. De vroegst bekende deuren werden gevonden op een archeologische vindplaats genaamd Gobekli Tepe in Turkije in de buurt van een oude stad genaamd.

Binnendeuren
Binnendeuren zijn een belangrijk onderdeel van een huis en bieden de huiseigenaar ook de mogelijkheid om hun persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen. Met dat in gedachten is het belangrijk dat je even de tijd neemt om uit te zoeken naar wat voor soort binnendeuren je op zoek bent als je gaat winkelen. Sommige huiseigenaren willen misschien nieuwe binnendeuren kopen omdat ze ze zien als een nieuwe start in hun interieur. Anderen zijn misschien op zoek naar een binnendeur die is gemaakt van hout of andere materialen om hen te helpen de look te krijgen die ze willen. Ongeacht uw stijlvoorkeur, er is een type deur dat perfect past bij de esthetiek van je huis. Je kunt dan denken aan moderne deuren of landelijke deuren.

Buitendeuren
De deur naar het huis is een buiteningang. Het wordt gebruikt om de toegang tot het gebouw te regelen. De binnendeuren worden normaal gesproken gebruikt voor het regelen van de toegang tot een ruimte op een lager niveau van het gebouw. Een buitendeur heeft twee basisonderdelen: het frame en het buitenpaneel of oppervlak. Een binnendeur heeft drie basisonderdelen: frame, paneel en knop of handvat.