De voordelen van een vijverpomp


Wanneer je een trotse vijver bezitter bent, dan wil je het liefst dat de vijver er altijd mooi bij ligt. Niet alleen voor je eigen aanzicht, maar ook voor de vissen en planten die er in leven. Eén van de manieren om de vijver schoon te houden is het gebruik van een vijverpomp. Deze pompt het water rond en is onmisbaar voor een goede, gezonde vijver. In dit artikel vertel ik je de drie grootste voordelen van het gebruik van een vijverpomp. 

Een schone en nette vijver

Het eerste voordeel van een vijverpomp is overduidelijk: de pomp houdt het water schoon en netjes. Hierdoor is het water mooi helder en kun je er goed inkijken. De pomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft door het rond te circuleren. Het neemt als het ware constant vuil water op, filtert dat en laat het er schoon weer uit komen. Wanneer er geen gebruik zou worden gemaakt van een pomp, dan komen bacteriën en algen sneller in actie. Hierdoor kan de vijver snel dichtgroeien met alg en zal er van dat heldere water weinig overblijven.   

Zuurstofrijker water

Ook voor je vissen en waterplanten is het plaatsen van een vijverpomp voordelig. Door het rondcirculeren van het water komt er iedere keer een verse dosis zuurstof in het water. Deze zuurstof kunnen je vissen en planten goed gebruiken. Daarnaast houden ze ook gewoon van een schone omgeving, net als jij misschien van een schoon huis houdt. Zonder pomp zouden ze rondzwemmen in de algen en hun eigen uitwerpselen, ook niet echt lekker. De pomp filtert deze afvalstoffen uit het water, waardoor je vissen weer in een schone vijver rondzwemmen. Hierdoor zullen ze zich beter voelen en minder snel ziektes oppakken of dood gaan. 

Veel variatie

Binnen de wereld van de vijverpompen valt er veel te kiezen. Zo heb je uiteraard keuze uit verschillende merken, zoals Oase vijverpompen of een vijverpomp van Hozelock. Daarnaast heb je ook keuze uit verschillende soorten pompen. Zo kun je zelf beslissen hoe je de pomp in je vijver verwerkt. Denk hierbij aan een dompelpomp, een fonteinpomp, luchtpomp of vuilwaterpomp. Iedere pomp heeft zijn eigen kenmerken en dingen die ze uniek maken, zo kun je met de fonteinpomp letterlijk een fonteintje of waterornament creëren in je vijver. De pomp hoeft dus ook lang niet altijd vol in het zicht te staan en kan de vijver ook op andere manieren mooier maken.