Zo maak je een leuke koffiecorner op kantoor


Goede koffie is erg belangrijk voor de werksfeer op kantoor, evenals een goede koffiecorner. Een mooie koffiemachine is al een goed begin, maar een goede koffiehoek gaat veel verder dan alleen een koffiemachine. In dit artikel vertel ik je waarom een goede koffiecorner belangrijk is en hoe je er zelf één maakt op kantoor. 

Waarom is een goede koffiecorner belangrijk?

Een goede koffiecorner wordt vaak vergeten bij de inrichting van een kantoor. Toch heeft een goede, gezellige koffiecorner een hele hoop voordelen voor jou en je medewerkers. In eerste instantie geeft het je medewerkers de mogelijkheid om zich thuis te gaan voelen op kantoor. Als je je koffiehoek op een gezellige, huiselijke manier inricht, dan zullen je medewerkers er met plezier hun bakje koffie pakken. Ook is het een ontmoetingsplek voor de collega’s onder elkaar. Hier kunnen ze even kort bijkletsen wat bijdraagt aan het werkplezier. Daarnaast is het allergrootste voordeel natuurlijk dat je ze hier de lekkerste koffie kunt bieden waardoor ze weer productief en effectief aan het werk kunnen. Dit is zowel voor jou als werkgever als voor hen een voordeel. 

Wat heb je nodig voor je koffiecorner?

Wat je allemaal nodig hebt voor je koffiecorner is deels afhankelijk van hoeveel ruimte je er aan wilt besteden. Van de kleinste hoek kun je al een gezellige koffiecorner maken, in de basis heb je eigenlijk alleen een goede koffiemachine, waterkoker en glazen nodig. Wil je je medewerkers wat meer bieden? Dan kun je ook denken aan koekjes, cup a soup en chocolademelk. Vergeet uiteraard ook de toebehoren niet, zoals suiker, melk en honing. Kleed de koffiehoek ook gezellig aan door bijvoorbeeld gebruik te maken van posters en planten. Heb je wat meer ruimte op kantoor? Denk dan ook aan een aantal fijne stoelen of een lekkere bank bij de koffiecorner. Hier kunnen je medewerkers dan rustig genieten van hun bakje koffie en ondertussen sparren over hun volgende afspraak. 

Zorg altijd voor voldoende voorraad

Er is niets ergers dan dat de koffie op is op kantoor. Zorg daarom dat er altijd voldoende voorraad is zodat je je medewerkers niet teleur hoeft te stellen. Je kunt zelf uiteraard gewoon koffie inkopen en de voorraad in de gaten houden, maar je kunt ook gebruik maken van een koffie groothandel. Hier kun je dan afspraken mee maken over hoe vaak er nieuwe koffie geleverd wordt zodat er altijd meer dan voldoende is.