Zomer in eigen land? Deze tuin essentials heb je nodig


Blijf je dit jaar in eigen land en vier je de zomervakantie vooral in je eigen achtertuin? Dan wil je daar natuurlijk volop van kunnen genieten. Een aantal dingen zijn dan ook onmisbaar in jouw eigen zomerse paradijsje. De eerste essential is natuurlijk de zon, maar daar heb je nu eenmaal geen invloed op. Ervan uitgaande dat de zon deze zomer volop schijnt in jouw tuin, heb je de volgende dingen zeker nodig.

Een schaduwplek

Een tuin waar de zon veel schijnt is natuurlijk heerlijk. Zo kun je in je eigen tuin heerlijk zonnen en genieten van de zonnestralen. Daarnaast zijn sommige planten er ook erg blij mee. Toch is te veel zon ook niet altijd fijn en is het belangrijk om ook één of meerdere schaduwplekken in je tuin te creëren. Wanneer je een boom in je tuin hebt staan, dan kun je hieronder vaak al schuilen. Daarnaast is een parasol of overkapping ook zeker geen overbodige luxe. Let er ook op dat je kinderen en huisdieren voldoende schaduw krijgen en dat jullie voldoende drinken.

Een zwembadje voor verkoeling

Op de warme, zonnige dagen is het naast schaduw ook erg fijn om op een andere manier te verkoelen. Denk hierbij aan een zwembad, een spelletje met de tuinslang of gewoonweg een emmer water over je hoofd. Het is geen zomer zonder de nodige waterpret. Heb je een hottub in je tuin staan of denk je erover na deze te kopen? Normaliter gebruik je deze natuurlijk als warm bad, maar wanneer je deze niet aanzet of lichtelijk verwarmd, dan kan deze ook heerlijk zijn om even lekker in af te koelen. 

Een plek om te loungen

Natuurlijk wil je ook graag een plek om lekker te kunnen loungen. Kies voor een comfortabele loungeset of koop speciale ligstoelen voor in de zon. Wil je echt het gevoel hebben dat je toch op vakantie bent? Kies dan voor een hangmat. Hier kun je heerlijk (en letterlijk) in hangen terwijl je geniet van de zon.

Verlichting en verwarming voor in de avond

Overdag is er uiteraard voldoende licht en warmte, maar als je ook ‘s avonds nog lekker buiten wilt zitten dan kun je hier eenvoudig wat aan doen. Zo staat het erg gezellig en sfeervol als je een goed lichtplan in je tuin hebt. Daarnaast kun je als het ‘s avonds afkoelt voor de warmte gebruik maken van een heater, vuurkorf of houtkachel. Hierdoor kun je op en top genieten van de lange zomeravonden!