Het kiezen van de beste terrastegels


Als je op zoek bent naar een nieuw terras, kijk dan eens goed naar de tegels. Er zijn veel verschillende soorten tegels om uit te kiezen, en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn bakstenen bijvoorbeeld populair omdat ze kunnen worden gebruikt op plaatsen met veel voetverkeer. Maar als je tuinplanten veel zonlicht nodig hebben, is baksteen misschien niet de beste keuze!

4 stappen voor het kiezen van de perfecte terrastegels

Stap 1: Denk na over wat voor soort terras je nodig hebt. Bedenk of je een gesloten terras wilt, of dat je op zoek bent naar iets waarvan je binnenshuis kunt genieten. Als je een terras in de open lucht overweegt, zorg er dan voor dat het beschut is tegen zon, wind en regen. Misschien wil je ook bescherming tegen dieren of insecten.

Stap 2: Zoek uit welke tegels het meest geschikt zijn voor je behoeften. Als je bijvoorbeeld geen voetverkeer op het terras wilt, zijn bakstenen misschien niet de beste keuze voor je. Als zonlicht echter een probleem is voor je planten, zijn bakstenen misschien wel de beste optie!

Stap 3: Zoek informatie op over terrastegels. Je kan informatie over de verschillende soorten terrastegels online vinden, of zelfs in boeken in je plaatselijke bibliotheek of boekhandel!

Stap 4: Kies welk type terrastegels het best bij je past! Als je na het onderzoeken van alle opties nog niet zeker bent, neem dan contact op met een vakman voor advies. Zij kunnen je door het proces heen loodsen en precies krijgen wat je nodig hebt voor je tuin – zonder gedoe!

Wat zijn de verschillende soorten terrastegels?

De meest voorkomende soorten terrastegels zijn baksteen, beton, steen en keramiek. Bakstenen zijn er in een paar verschillende vormen en maten, maar ze zijn meestal het beste voor voetverkeer. Beton wordt meestal op zijn plaats gegoten, maar heeft niet dezelfde duurzaamheid als bakstenen. Steen is een ander type patio tegel, die duurzaam is en perfect voor wanneer je een gesloten of prive-terras wil creëren. Keramische tegels zijn ook populair omdat ze komen in zoveel verschillende kleuren!