Zijdebloemen zijn net zo mooi als echte bloemen!


Zijden bloemen zijn een geweldige manier om geld te besparen en toch te genieten van de schoonheid van bloemen. Sommige mensen geven ook de voorkeur aan zijden bloemen omdat ze niet doodgaan, wat vooral handig is voor degenen die iemand willen herdenken met een kunstbloem in plaats van er een in hun tuin te planten wanneer ze overlijden. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van zijden bloemen of gewoon meer informatie over hen wilt, ga dan hier!

Wat is een zijden bloem eigenlijk?

Een zijden bloem is een bloem gemaakt van kunstmatige en natuurlijke materialen. De kunstmatige materialen kunnen papier, plastic en zijdeweefsel zijn. Zijden bloemen kunnen gemaakt zijn van 100% zijde of kunnen vermengd zijn met andere materialen zoals katoen of wol om ze een realistischer uiterlijk te geven.

De geschiedenis van kunstbloemen

De geschiedenis van kunstbloemen gaat terug tot de middeleeuwen. Ze waren een teken van status en rijkdom omdat ze veel tijd en vakmanschap vergden om te maken. Het is onduidelijk wanneer de eerste kunstbloemen precies werden gemaakt, maar het was waarschijnlijk ergens in de jaren 1600 of 1700. De eerste kunstbloemen werden waarschijnlijk gemaakt van doek dat met olieverf was beschilderd. Er zijn enkele gevallen bekend waarin ze zijn beschilderd met waterverf, maar die lijken zeldzamer te zijn.

Wat je moet weten voordat je kunstbloemen koopt

Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen voordat je zijden bloemen koopt.

  1. Welke kleur heeft je voorkeur? Er zijn verschillende kleuren om uit te kiezen, en ze zijn meestal het hele jaar door verkrijgbaar.
  2. Heb je een verse of gedroogde bloem nodig? Zijden bloemen zijn er vaak in een gedroogde -of “stoffige”- vorm, die in een vaas kan worden gezet of als onderdeel van een arrangement kan worden gebruikt. Als je liever een zijden bloem hebt die al “vers” is, is het de moeite waard om de winkel te vragen of ze die beschikbaar hebben.
  3. Hoe groot wil je dat de bloem is? Zijden bloemen zijn er in allerlei verschillende maten en vormen! Sommige stijlen lijken meer op echte rozen, en andere lijken meer op madeliefjes. Het is belangrijk te weten dat hoe groter de bloem is, hoe duurder ze zal zijn!

Conclusie

Zijden bloemen zijn gewoon prachtig, welke kleur je ook kiest! Ze zijn veel gemakkelijker te verzorgen dan echte bloemen, omdat ze geen water of aarde nodig hebben. Als daardoor kunnen ze betaalbaarder zijn en lang meegaan! Ongeacht wat je kiest – zijde bloemen of echte bloemen – wij hopen dat je dag is gevuld met schoonheid!