Vissen op een Franse camping: een onvergetelijke ervaring

Half juli is het dan eindelijk tot om met vakantie te gaan. Voor de verandering wordt het eens kamperen. Gelukkig heb je als gemiddelde nacht vissende karpervissen genoeg spullen voor koken en luxe om het een aangenaam verblijf te maken. Zo ook nu. De camping ligt midden in de Dordogne in een mooi glooiend landschap. Te midden van een half bos komt opeens onze camping te voor schijn, met een schitterend blauw water voor waterrecreatie. Zo is ook een kleine visuitrusting mee en een partij voer waar een viskweker nog lang mee zal doen. Samen met het gezin hoop ik zo te relaxen en tussendoor mijn visjes te vangen. 

De dag start met het opbouwen van het basiskamp. Binnen no-time zijn we geïnstalleerd en kunnen de eerste Jupilertjes open. Vervolgens maak ik een snelle ronde om de 6 hectare grote plas. Vlak bij het restaurant is het klaarblijkelijk een stuk ondieper met een mooie partij aan lelies. De karper blijkt hier ook mee te genieten van de warmte en natuur. Om de paar minuten is er wel een vis te spotten aan de oppervlakte. Deze hoek van het water is net te bereiken van ons kamp wat het geheel afmaakt. De avond nog gaat de eerste vislijn naar de horizon om als eerste test verder diepteverloop te onderzoeken. Snel blijkt het met enkele taluds goed te doen. Snel wordt een onderlijn gemonteerd en worden de spots voorzien van wat aas. Dan inwerpen en de hengel op de steunen. Nog voor dat de eerste hengel op de steun gelegd kan worden, wordt er al vislijn van de vismolen getrokken. Blijkbaar is er bijna op een karper geworpen die het aas kon waarderen. Snel wordt de haak gezet en kan de dril begonnen. Na een forse dril kan de eerste karper van de trip genet worden. Met een gewicht van over de 15kg kan mijn geluk niet op. Kijken wat de rest van de 3wk vakantie gaat bieden.