De 3 leukste creatieve woontrends van dit moment


Met het najaar om de hoek willen we ons interieur graag een nieuwe twist geven. Maar waar moet je beginnen? Wij begrijpen de keuzestress en het verlangen naar een gezellig fijn thuis. Bijvoorbeeld met diverse woonaccessoires. Daarom hebben wij voor jou een aantal creatieve woontrends op een rijtje gezet zodat jij je woning een unieke update kunt geven.

Imperfect is perfect

Asymmetrische items, patronen en meubels zijn op het moment helemaal in. Laat daarom perfectie even achterwege en focus je op imperfectie. Hoe doe je dit dan? Kies voor mooie accessoires zoals lampen met een schuine kap of voor verschillende maten fotolijstjes en schilderijen. Ook een groepering van verschillende vazen kan een erg leuk effect geven. Het is misschien even wennen maar door te focussen op een imperfecte aankleding van je woonkamer creëer jij een hele fijne en gezellige sfeer!

Less is more

Door de drukte van het alledaagse leven kunnen we soms nog meer verlangen naar een woning waarin we helemaal terug worden gebracht naar de basis. De meeste boxsprings zijn aan te passen aan het interieur. Door terug te gaan naar de basis beseffen we pas echt wat belangrijk is. Hierbij is het van belang om te focussen op rust. Dit rustgevende gevoel kunnen we creëren door te werk te gaan met planten, duurzame materialen en kleuren zoals grijs en beige. Denk vooral niet dat je woning er hierdoor goedkoop uit komt te zien. Door mooie gouden of zilveren accessoires zorg je er namelijk voor de je woning helemaal stijlvol blijft.

Maak gebruik van aardse materialen

Een trend die helemaal in is en in ieder huis gebruikt kan worden is het gebruik van aardse materialen zoals hout en marmer. Door materialen van deze aard in je interieur te mengen creëer je een natuurlijke uitstraling. Deze trend lijkt in eerste instantie misschien erg op de vorige trend. Toch is dit niet helemaal het geval. Het gebruik van aardse materialen onderscheidt zich namelijk door zijn warme patronen en zachtere stoffen.

Focus op een multifunctionele inrichting

Een erg handige tip als het gaat om het creatief inrichten van een woning is om niet teveel te werken met losse items, maar om meer gebruik te maken van multifunctionele objecten. Naast dat dit een decoratieve invulling geeft zijn deze meubels namelijk erg handig. Denk bijvoorbeeld aan een radiator in de badkamer die zowel functioneert als verwarming en als handdoekrek.

Wanneer je woning niet heel groot is kan het slim zijn om te kiezen voor een bureau dat je uit kunt trekken tot eettafel. Zo neemt deze tafel overdag niet teveel ruimte in beslag en kun je s avonds toch mensen uitnodigen om te komen dineren. Super handig!