Wanneer gebruik je een rolsteiger? In deze situaties kun je niet zonder steiger!


Er zijn uiteenlopende klussen en projecten die je alleen goed en effectief kunt uitvoeren, als je over de juiste hulpmiddelen, gereedschappen en materialen beschikt. Een van die hulpmiddelen is de aloude, befaamde rolsteiger. Rolsteigers zijn handige stellingen die je kunt gebruiken voor diverse projecten. Maar wanneer heb je precies een rolsteiger, (voordelig te huur of te koop op rolsteiger.net) nodig voor een klus? En wanneer volstaat het gebruik van een ladder? In deze blog vind je het antwoord op de vraag in welke situaties je als amateurklusser, doe-het-zelver of als professionele bouwvakker absoluut niet om het gebruik van een of meer rolsteigers heen kunt.

Rolsteigers: een definitie

Rolsteigers zijn steigerinstallaties die bestaan uit een aantal aan elkaar bevestigde buizen die voorzien zijn van een, twee of soms drie platforms. Hierdoor kunnen rolsteigers van Rolsteiger.net gebruikt worden voor klussen die op hoogte (tot wel 12 of 14 meter) uitgevoerd moeten worden. Er bestaan diverse steigersoorten, zoals gevelsteigers kamersteigers, rolsteigers en vaststaande steigers. Qua breedte en hoogte is er in de steigerwereld veel variatie. Zo zijn er kleine steigers tot max. 7 meter hoogte die je voor verf- en gevelklussen buitenshuis kunt gebruiken. Kamersteigers van enkele meters hoogte zijn geschikt voor binnenkussen. Woon je hoger of heb je voor professionele klussen een hoge steiger nodig, dan is een gevelsteiger, die vastgemaakt wordt aan de gevel van een pand, een goede optie.

Wanneer gebruik je een (rol)steiger?

Steigers, gevelsteigers, rolsteigers en kamersteigers gebruik je als je werkzaamheden moet uitvoeren op hoogte. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk aan je gevels of bovenkozijnen. Afhankelijk van de hoogte van je woning of appartement heb je dan een gevelsteiger of een hoge rolsteiger nodig. Wanneer je een eigen klusbedrijf hebt, dakwerker bent of een schildersbedrijf runt, kun je uiteraard voor je dagelijkse werkzaamheden evenmin om een goede steiger heen.

Verder kan het gebeuren dat je binnenshuis aan de slag wilt, bijvoorbeeld om je plafond mooi bij te schilderen of een soortgelijke klus. In dit soort situaties kun je goed uit de voeten met een kleine, flexibele kamersteiger. Deze steigers zijn voorzien van wieltjes, zodat je de steiger snel en gemakkelijk kunt verplaatsen van plek A naar plek B. Oriƫnteer je daarom online op alle varianten rolsteigers die bij een specialist te huur of te koop zijn.