Wat zijn de voordelen van een schaftkeet?


Wie met een renovatie- of nieuwbouwproject bezig is van een reeds bestaand gebouw, heeft sowieso een schaftkeet nodig. Als je nog niet helemaal de knoop hebt doorgehakt in verband met een schaftwagen, zetten we in vogelvlucht de talrijke voordelen van een schatkeet even op een rijtje. Bij Spapens verhuur vind je uiteenlopende opties.

Waarvoor wordt een schaftkeet gebruikt?

De nieuwe dikke Van Dale omschrijft het woord schaften als ‘het werk onderbreken om te eten’. Zoals het woord doet vermoeden, is dat juist wat je in zo een schaftwagen kunt doen. De voorziene mobiele units zijn vaak het meest geschikt voor 6 tot 12 personen. In vele gevallen zijn ze voorzien van een toilet of een kleine aparte opslagplaats. Wie voor een schafkeet kiest met toilet, moet geen aparte toiletruimte plaatsen. Een magazijnruimte anderzijds dient om (klein) gereedschap onder dak te brengen.

De voordelen van een schaftkeet op het werkterrein

  • Uiterst geschikt om te lunchen

Zoals eerder aangegeven zijn schaftwagens een uitgelezen plaats om werknemers te laten lunchen. Over het algemeen vergen bouwwerken fysieke arbeid. Daarom is het heel belangrijk dat je tijdens een rustpauze even op een comfortabele en behaaglijke manier kunt gaan zitten. Zeker wanneer het regent. Een ander voordeel is dat een werknemer die zich tijdens het lunchen op een relaxte manier kan ontspannen, ’s namiddags actiever functioneert.

 

  • Ideaal om te vergaderen

Naast te genieten van een uitgebreide lunch, kan de schaftkeet ook dienst doen als vergaderruimte. Denk maar om bouwplannen met een projectleider te ontvouwen of een meeting met een bouwopzichter. Een schaftwagen is overigens heel makkelijk te verplaatsen in tegenstelling met een unit. Ze kunnen heel gebruiksvriendelijk probleemloos worden vastgehecht aan een werkbus of voertuig. Eens de klus geklaard, kan de schaftkeet naar een andere bouwlocatie worden overgebracht.

Keuze uit verschillende mogelijkheden

Een schaftkeet is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bij Spapens Verhuur heb je verschillende mogelijkheden waaruit je kiest, afhankelijk van je persoonlijke wensen en bedrijfsbehoeften. Eerst en vooral zal je moeten wikken en wegen welk model het beste past. Volgende factoren moeten in overweging worden genomen:

  • het aantal werknemers tijdens de bouwwerken
  • de noodzakelijkheid van een opslagplaats om gereedschap te stallen

een toilet voorzien of niet