Waar kan mijn kunstgras liggen?


Weet jij alles over de gebieden waar je zoal kunstgras kunt gebruiken? Hunker je al naar het esthetische en het gevoel van weelderig groen gras om je buitenruimte het hele jaar op te fleuren?

Er bestaat een enorme verscheidenheid aan kunstgras. Afhankelijk van je behoeften en vereisten, zal er een soort tussen zitten die geschikt voor je is. Dus als je een huiseigenaar bent die de tuin wil transformeren, dan is dit artikel voor jou bedoeld.

Gebruiksgebieden

Het is duidelijk dat kunstgras geschikt is voor een hele reeks gebieden, maar laten we een kijkje nemen naar ieder gebied en waarom kunstgras een uitstekende substitutie is voor echt gazon. Je zal versteld staan ​​hoe veelzijdig kunstgras is.

Kunstgras in gezinswoning

Kunstgras aanleggen is uitstekend geschikt voor de gezinswoning, omdat het geschikt is voor zowel jonge kinderen als huisdieren. Veel kenmerken van kunstgras maken het hiervoor meer geschikt dan een authentiek gazon. Voordelen zijn geen kale stukken door graven of spelen, geen modderige poten of voeten en gemakkelijk onderhoud.

Hoewel huisdieren zich snel aanpassen aan kunstgras, is het belangrijk om zo snel mogelijk hun uitwerpselen te verwijderen. Met een stenen basis als een drainagesysteem zal je gras veel sneller drogen dan de tegenhanger. Allergieën zoals hooikoorts zullen sterk worden verminderd door kunstgras te laten aanleggen, wat betekent dat iedereen het hele jaar door kan genieten van het buitenleven.

Patio’s en balkons

Patio’s en balkons kunnen een moeilijk gebied zijn om esthetisch aangenaam te maken. Meestal zijn ze met een solide betonnen vloer zelden een plek waar je kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Een eenvoudige manier om hier een gastvrije ruimte te creëren, is de installatie van kunstgras.

Een kunstgrasdeken is een alternatief idee als je het comfort en de luxe van je huis in de buitenlucht wil brengen.

Speeltuinen

Zoals eerder vermeld, is nepgras geweldig voor kinderen om op te spelen. Je kunstmatige gazon kent geen modderbaden na regenachtige dagen zo als een echt gazon zou doen. In feite kan het droog zijn en klaar om te spelen binnen 15 minuten na een stortbui.

Als je het installeert op een speeltuin of -locaties met klimframes, dan is het zo cruciaal dat de juiste schokkussenonderlaag is geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de kritieke normen van de valhoogte.

Gazon

Iedereen droomt van het hebben van een weelderig, groen gras het hele jaar door en kunstgras zorgt ervoor dat je dit hebt. Het realistisch uitziende kunstgras zorgt ervoor dat iedereen die je buitenruimte ziet het prachtig zal vinden. De rietvezels hebben individuele bladen en staat zoals gras rechtop en zien eruit als authentiek gras.

Zwembad

Bij een zwembad, zal kunstgras een perfecte metgezel zijn. Het zal een droge plaats bieden waar geen modder in het zwembad terechtkomt en heeft een zachte textuur om op blote voeten te kunnen lopen.

Je kunt ontspannen en genieten van je zwembad zonder je enige zorgen te maken over de vraag of je gras er onder zal lijden. Bij een opblaasbaar zwembad zal kunstmatige gazon niet verkleuren of verdorren zoals bij een natuurlijk gazon.