Dit is waarom een alarmsysteem de investering waard is


Helaas is er landelijk nog steeds sprake van veel woninginbraak. Op het nieuws komen er nog regelmatig berichten en video’s voorbij, waarin een recente woninginbraak centraal wordt gesteld. Het is dan ook niet gek dat veel  huishoudens overwegen om extra maatregelen te treffen om een eventuele woninginbraak in hun woning te voorkomen.

Er zijn diverse manieren om een inbraak te voorkomen. De meeste huishoudens kiezen voor camerasystemen of een alarminstallatie, waardoor de inbreker direct opgemerkt zal worden. Helaas is er geen sprake van een geldboom, waardoor er bij iedere investering overwogen moet worden of dit product het geld inderdaad waard is. In dit artikel maak ik duidelijk waarom een alarmsysteem de investering 100% waard is.

Minder kans op inbraken

De plaatsing van alarmsystemen heeft vaak een specifiek doel: woninginbraken voorkomen. Zodra inbrekers opmerken dat de betreffende woning, die zij op het oog hadden, voorzien is van een alarmsysteem zullen zij deze woning niet betreden. Inbrekers willen immers ongezien blijven, al zal dat met een loeiend alarm erg lastig worden.

Besparen op verzekering

Veel huishoudens zijn zich niet bewust van dit voordeel, maar de installatie van een alarmsysteem kan jou maandelijks geld opleveren. Dat klinkt interessant, toch? Indien een woning is voorzien van een alarm, zullen de maandelijkse kosten voor de inboedelverzekering verlagen. Op die manier kun je maandelijks ruim 20% op de verzekeringskosten besparen. Op termijn kan dit behoorlijk veel verschil maken.

Familie in een veilige situatie behouden

Familie is uiteraard van onschatbare waarde. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat familie zich in een veilige situatie verkeerd. Een inbraak kan veel gevolgen met zich meebrengen, ook op psychisch vlak. Een woninginbraak kan grote invloed hebben op de emoties van een persoon op termijn. Door de plaatsing van een alarmsysteem kunnen deze vervelende gevolgen voorkomen worden.

Een alarmsysteem kan overal heen

Veel personen verwachten dat een alarmsysteem op een woning wordt geplaatst en na een verhuizing geen toegevoegde waarde meer zal hebben voor hen. Dit is echter een misverstand. Zo zal een alarmsysteem de waarde van een woning verhogen. Dit kan bij de verkoop van de woning erg gunstig zijn voor de verkoopprijs. Daarbij is het ook mogelijk om een draadloos alarmsysteem mee te nemen naar de nieuwe woning. Het systeem is immers los te koppelen. Indien de kopers van jouw woning niet akkoord gaan met een extra betaling voor het alarmsysteem is het dus mogelijk om het betreffende alarmsysteem mee te nemen naar de nieuwe woning.