Zo richt je je tuin gezellig in voor de zomer


Terwijl de kalender in de lente verandert, is het tijd om naar buiten te gaan en je tuin voor te bereiden op de zomer die er aan komt. Met slechts een klein beetje voorbereidend werk kan je jouw tuin klaarmaken voor een bloeiende succes. Op deze manier kan je de gehele zomer van jouw tuin gaan genieten. 

Daarbij is tuinieren eigenlijk een matige cardiovasculaire oefening, hoewel je vaak niet eens merkt dat je aan het sporten bent als je in de tuin werkt. Het is geweldig voor je geest, je lichaam en de planeet. Dus volg deze tips en bereid je voor op de grootste zomertuin ooit.

Maak een plan

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen in het tuincentrum, dus probeer de basis te plannen van wat je wilt kweken voordat je eropuit gaat om je benodigdheden te halen. Er zijn veel verschillende richtingen, namelijk groenten, kruiden en bloemen. Je kunt ook beslissen of je vaste planten wilt planten die elk jaar terugkomen, zodat je niet opnieuw hoeft te planten. Dus voordat je daadwerkelijk met het tuinieren kan beginnen, moet je eerst pen en papier pakken. Denk goed na wat je wilt en kijk eventueel bij https://www.uberleuk.nl/ voor wat inspiratie. Op deze manier kan je goed voorbereid naar de winkel.

Bereid de tuin voor

Als je al eerder hebt getuinierd dan is je tuin misschien al goed voorbereid. Als je echter net begint, is de kans groot dat je jouw grond moet verrijken. Als je grond lichtbruin is, is dat een teken dat hij wat hulp nodig heeft. Organisch rijke grond is meestal donkerbruin of zwart. Zorg voor goede compost en/of oude paddenstoelen grond en voeg 10 tot 15 centimeter toe aan je eigen aarde. Graaf de compost vervolgens in de omliggende grond. Dit zal ook helpen om de grond los te maken, waardoor er ruimte ontstaat voor wortels om te groeien.

Zodra je dit hebt gedaan, kan je beginnen met het planten van je bloemen, kruiden en groenten.

Inrichten maar

Nu de tuin bezaaid is met alle bloemen, planten en groenten, kan je dus beginnen met inrichten ervan. Als je graag een grote tuin inspiratie wilt, zijn er genoeg websites en social media om dat te vinden. Je kan dus beginnen met inkopen van je tuinmeubilair. Denk goed na wat je wilt en hoe het moet staan.