Rechtsbijstandverzekeringen, heb je die echt nodig?


Een rechtsbijstandverzekering komt voor bepaalde situaties nog wel eens heel erg goed uit. Vooral als er een conflict is na een ontslag, als je een ongeluk gehad hebt of wanneer je een buren ruzie hebt. Door een rechtsbijstandverzekering voorkom je hoge rekeningen van een advocaat.

Wat zijn rechtsbijstandverzekeringen?

Een rechtsbijstandverzekering biedt hulp en advies wanneer er een juridisch probleem zich voordoet. En dat juridische probleem kan in verschillende situaties voorkomen. Zo kan je denken aan een verkeersongeluk maar waar je niet uit kunt komen met de tegenpartij of wanneer je ontslagen wordt door een reorganisatie. De juridische hulp kun je dan in dat soort situaties goed gebruiken. Het is dus wel heel erg goed om rechtsbijstandverzekeringen te hebben.

Wanneer een conflict via rechtswege uitgezocht moet worden kan het financieel aardig oplopen. Het is dan zeker wel heel erg fijn dat je deskundig advies en ondersteuning krijgt vanuit de rechtsbijstandverzekering. Het is zelfs zo dat je met de rechtsbijstandverzekering tot een uitkomst kan komen wanneer er eventuele gerechtskosten komen. Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van een gerechtelijke procedure.

Verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen

Er zijn best veel verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden. En allen hebben overeenkomsten maar ook verschillen. Een van de grootste overeenkomsten is toch wel dat ze dan vaak de rechtsbijstand uitbesteden aan DAS of ARAG. Dit zijn vaak gespecialiseerde bedrijven in rechtsbijstand. De verschillen zitten in hoofdzaak natuurlijk in de soort pakketten en de modules waar je voor kan kiezen.

Welke modules zitten er in een rechtsbijstandverzekering?

We lieten net al even weten dat je uit modules kan kiezen. Een module is eigenlijk het gebied waarvan jij denkt dat je daar in de toekomst nog problemen mee kunt krijgen. Daarom is het ook goed om na te denken welk gebied je in de rechtsbijstandverzekering wilt hebben. De modules waar je uit kan kiezen zijn:

●       Consument: Je kunt denken aan aankopen van een auto, via een webshop iets kopen of een vakantie boeking. Ook dit komt nog wel eens voor dat je juridische hulp nodig hebt

●       Werk en inkomen: Wanneer je een uitkering hebt of als je ontslag krijgt is de hulp van een juridisch expert altijd goed

●       Wonen: Dit heeft betrekking op het kopen of huren van een woning of bij een burenruzie

●       Verkeer: Wanneer er een ongeluk gebeurd is waar je bij betrokken bent is de juridische hulp zeker welkom

●       Belasting: Wanneer je conflicten hebt over belasting of vermogen

●       Scheiding: Wanneer je gaat scheiden is het handig om mediation op te nemen in je rechtsbijstandverzekering

Is een woonhuis verzekering verplicht?

Wanneer je een huis gaat kopen en je sluit hier een hypotheek voor af dan is een goed woonhuis verzekering verplicht. Wanneer je deze hebt dan ben je in elk geval verzekerd voor stormschade, inbraak of brand. Alles wat aan je huis vast zit is dan verzekerd, zoals de garage, keukenblok, inbouwapparatuur en meer. Wanneer de vereniging van Eigenaren je woonhuisverzekering regelt, controller dan altijd of je goed verzekerd bent.