Alles wat je moet weten over laminaat vloeren


Het kiezen van een vloer is geen makkelijke opgave. Ga je voor een houten vloer, laminaat of voor pvc? De ene vloer heeft weer andere voordelen dan de ander en niet alle vloeren sluiten goed aan op alle woonstijlen. Bij de aanschaf van een laminaat vloer zijn er ook een aantal dingen die je moet weten en in deze blog lees je alles over laminaat vloeren. 

Een vloer is een echt gebruiksvoorwerp 

Een vloer wordt dagelijks meerdere keren belopen en is daarom een voorwerp dat veel gebruikt wordt. Het is daarom belangrijk dat de vloer een goede beschermlaag heeft. Je kunt hierbij kiezen voor waterbestendig laminaat dat ervoor zorgt dat jouw nieuwe laminaat vloer geen beschadiging oploopt door vocht. De watervaste vloer kan hierdoor makkelijk gebruikt worden in verschillende ruimtes in het huis. Denk bijvoorbeeld aan de keuken waar dagelijks gebruik wordt gemaakt van water en andere dingen die vocht bevatten. 

Type laminaat voor iedere woonstijl 

Afhankelijk van de woonstijl van jouw woning is er een geschikte laminaat vloer. Zo kun je kiezen tussen verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een lichte kleur zoals grijs laminaat of ga juist voor een donkere kleur die weer aansluit op donkere elementen in het interieur. Richt het volledig naar smaak in en kies een vloer die goed bij jouw eigen smaak past. 

Leggen van de vloer 

Als je over al deze dingen van het laminaat hebt nagedacht en je keuze hebt gemaakt is het tijd om de vloer te gaan leggen. Je kunt ervoor kiezen de vloer zelf te leggen of hem juist te laten leggen. Veel laminaat vloeren hebben een handig systeem waardoor je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Vind je het toch allemaal te veel gedoe? Maak het jezelf dan nog gemakkelijker en kies ervoor om het te laten leggen door echte vakmensen.