Een trap betonlook voor een stoere en industriële uitstraling


Ben je bezig met je huis of alleen je trap een nieuwe look te geven? Als je van een industriële look houdt, dan is een trap betonlook misschien wel iets voor jou. Beton zal ervoor zorgen dat je trap er heel stoer uit komt te zien. Echter zitten er veel nadelen aan een trap van echt beton. Zo ligt de prijs een stuk hoger en is het lastig om constructiefouten te herstellen. Gelukkig zijn er ook trappen die een betonlook hebben, maar niet gemaakt zijn van echt beton. Wij zullen je in deze blog meer vertellen over een trap betonlook, zodat je precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Wat zijn de voordelen van een trap betonlook?

Nu de nadelen van een echte betonnen trap bekend zijn, is het tijd om de voordelen van een trap betonlook op een rijtje te zetten. Zo’n trap wordt dus niet met echt beton gemaakt, maar een ander materiaal wordt zo bewerkt dat het er uit komt te zien als echt beton. Het materiaal wat je kiest wordt dan geverfd voor de juiste look. En dit verven is natuurlijk een stuk goedkoper dan een heel betonstuc laten plaatsen. Ook kan je je trap waterafstotend maken. Dit is natuurlijk heel handig voor als je per ongeluk wat water op de trap knoeit. Als laatste kan je beter de uitstraling van je trap bepalen. Dit kan je doen door een ander materiaal te gebruiken. Door de trap betonlook de verf kan je ook beter te kleur bepalen die jij wil.

Een trap betonlook met laminaat

Je kan uit veel verschillende materialen kiezen om de juiste betonlook te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om laminaat te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je het een duurzaam materiaal heeft. Het gaat dus lang mee en kan tegen een stootje. Ook is laminaat erg makkelijk te onderhouden. Je kan het gewoon stofzuigen of afdoen met een licht vochtig doekje.

Een betonlook met linoleum

Linoleum heeft een hele natuurlijke uitstraling, wat perfect is als je een trap betonlook wil hebben. Je wil namelijk dat het er zo echt mogelijk uitziet. Ook is het een materiaal wat geluiddempend werkt. Dit is natuurlijk erg handig zij een trap, aangezien je anders iedereen naar boven of beneden hoort lopen. Ook heeft linoleum een lange levensduur. Dit komt doordat het erg kleurvast is. Over het algemeen is linoleum dus een hele duurzame keuze.

Een stoere betonlook met pvc

Pvc is slijtvast en er zullen niet snel krassen op komen. Dit betekent dat het lang meegaat en dus een goede levensduur heeft. Ook is het vochtbestendig. Dit is erg handig voor als je per ongeluk wat knoeit op de trap. Het is ook een heel veilig materiaal, aangezien het brandvertragend is. Verder is pvc goed schoon te maken en is het recyclebaar. Echter ziet het er niet zo natuurlijk uit als linoleum en is het een beetje duurder dan laminaat.

Laat ook jouw trap renoveren door onze specialisten!