Hoe fleur je een tuin op?


Een tuin kun je op een aantal verschillende manieren opfleuren. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van verschillende soorten beplanting. Je kunt een beukenhaag kopen bij Beukplanten of je kiest voor een geheel nieuwe tuin. Wanneer je ervoor kiest om een heel nieuwe tuin aan te laten leggen, plan dit tijdig in. Hoveniersbedrijven hebben het sinds de COVID-19-crisis drukker dan ooit, houd dus rekening met lange wachtrijen. 

Aanplanten van beplanting

Wanneer je geen voorstander bent van een beukenhaag kun je ook een taxushaag kopen. Heeft je tuin geen hagen meer nodig? Ga dan snel naar een lokaal tuincentrum om wat prachtige bloemen en kleuren toe te voegen aan je tuin. Ook kun je de tuin ombouwen toch prachtige moestuin. Op deze manier heb je meer kleuren in je tuin en kun je er een groot gedeelte zelf van opeten!

Creëer een fijne zitplek 

Bouw een stuk van je tuin om waar je geen gebruik van maakt en tover hem om tot chillplek! Zet er in de zomer een mooie barbeque weg en geniet met je vrienden en familie van een ondergaande zon, goed eten en drinken, elkaar en eventueel een betoverend kampvuur. Een prachtige tuin is wel leuk om te hebben, maar er is niets leuker dan deze te kunnen delen met de mensen waar je het meeste van houdt.

Maak ruimte waar mogelijk

Een van de valkuilen van een tuin is dat je deze laat overwoekeren. Beplanting wordt niet goed onderhouden en op een moment wordt het je teveel. Zorg dat je het tuinonderhoud goed bijhoudt en vraag waar nodig hulp. Er zijn genoeg mensen met groene vingers die graag hun handen uit de mouwen steken. 

Onderhoud van beplanting

Er zit wel veel verschil tussen het onderhoud van beplanting. Zo heb je een-en tweejarige bloeiers. Dit betekend dat een plant slechts een keer per twee jaar bloeit. Je moet dus de knoppen zeker niet wegknippen! Wil jij weten hoe je een beukenhaag goed snoeit? Klik dan op de voorgaande link.