Potgrond aanbieding: de beste tips voor een mooie tuin


Een potgrond aanbieding kan zeer nuttig zijn als je aan het tuinieren bent. Als je een tuin hebt, wil je natuurlijk graag dat die er mooi en verzorgd bij ligt. En een tuin met alleen maar tegels of klinkers is natuurlijk ook geen gezicht. Ik vind dat persoonlijk in ieder geval helemaal niet mooi. Zo’n dode tuin. Een beetje groen is wat mij betreft echt nodig om een mooie tuin te maken, waarin je ook graag tijd wil besteden en waar je vele mooie zomeravonden kunt beleven. Met de bbq aan, een lekker drankje erbij. Beter kan wat mij betreft simpelweg niet.

Beginner in de tuin? Wees niet getreurd

Als je je eerste tuin krijgt, of je wil je voor het eerst echt iets maken van je tuin, kan het best overweldigend zijn. Mensen die geen ervaring hebben met tuinieren kijken er soms best wel tegenop om ermee aan de slag te gaan. Maar het kan in mijn ervaring echt heel leuk zijn. Zelfs als het van oudsher niet helemaal jouw ding is. Laten we bij het begin beginnen: de layout van de tuin. Hoe zou je willen dat jouw tuin eruit ziet, in een ideale wereld? Waar wil je gras, waar wil je een terras? Wil je bomen, planten, struiken, bloemen? Hoe moet dat eruit komen te zien? Maak een overview van je tuin en teken het uit zoals je het graag zou willen.

Zon, zon en nog eens zon

Als je begint met tuinieren, weet je vaak niet wat bepaalde planten precies nodig hebben om goed te groeien. Sommige planten hebben bijvoorbeeld veel zonuren nodig, terwijl andere planten liever in de schaduw staan. Vooral veel eetbare planten, groente en fruit, hebben vaak minstens 6 uur per dag zon nodig. Denk daaraan bij het inplannen van je tuin. Zoek op wat de planten, bloemen en struiken die je wil planten allemaal nodig hebben. Waarschijnlijk zul je wat aanpassingen moeten maken aan je ideaalbeeld dat je in stap 1 hebt geschetst, maar het is het zeker weten waard.

De juiste grond gebruiken en andere spullen

De juiste tuinaarde kopen kun je tegenwoordig binnen een paar klikken online doen. Dus dat hoeft geen probleem te zijn. Maar niet alle grond is van dezelfde kwaliteit. Let daar goed op wanneer je tuinaarde gaat kopen. Aarde is natuurlijk lang niet het enige wat je nodig zult hebben om jouw tuin in de door jou gewenste conditie te houden. Denk aan spullen als schoppen, harken, bladblazers, grasmaaiers en andere zaken. Maak een lijstje van de spullen die je sowieso nodig hebt en zorg dat je deze in huis haalt. Goed materiaal maakt ieder werk makkelijker. Ook werk in de tuin dus.

Maak je tuin zoals je graag wil

Het belangrijkste wat ik je kan meegeven als je echt van jouw tuin wil gaan genieten: zorg ervoor dat je tuin precies zo is als jij wil. Richt hem niet in voor een wow-effect bij gasten die over de vloer komen, maar maak je tuin precies zoals jij fijn vindt. Alleen dan zul je er ook tijd spenderen. Veel succes met jouw nieuwe tuin!