Hoe leg je openhaardhout neer


Als je openhaardhout wilt leggen, dan is het belangrijk om rekening te houden met enkele dingen. Als eerste moet je ervoor zorgen dat het haardhout droog is. Anders gaat het smeulen en kun je last krijgen van rook. Daarnaast is het belangrijk om de juiste hoeveelheid haardhout neer te leggen. Als je te veel of te weinig haardhout gebruikt, dan gaat de vlam niet goed branden en kun je last krijgen van rook. In deze blog leer je alles wat je moet weten over het perfect leggen van openhaardhout. Op deze manier heb je straks een open haardvuur waar je volledig warm van kunt worden.

Zorg eerst dat het haardhout droog is

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het haardhout droog is voordat je het gaat leggen. Haardhout kan buiten staan en dan gaat het regenen. Wanneer dit gebeurt, moet je het haardhout drogen voordat je het gaat gebruiken. Haardhout kan ook nat zijn als je het koopt bij de bouwmarkt of bij een houthandel. In dat geval moet je het haardhout laten drogen voordat je het gaat gebruiken. Wanneer haardhout nat is, gaat het smeulen en kun je last krijgen van rook.

Hoe je haardhout droogt

Haardhout kan je drogen door het in de zon te leggen of door het in een droge ruimte te leggen. Wanneer je haardhout in de zon legt, dan duurt het ongeveer drie dagen voordat het droog is. Wanneer je haardhout in een droge ruimte legt, duurt het ongeveer een week voordat het droog is.

Het leggen van haardhout

Voor een optimaal vuur is het belangrijk dat je de juiste hoeveelheid haardhout gebruikt. Wanneer je te weinig haardhout gebruikt, dan zal de vlam snel doven. De juiste hoeveelheid haardhout is ongeveer twee handenvol per laag. Wanneer je een optimaal vuur wilt, is het belangrijk dat je drie lagen haardhout legt. De onderste laag moet bestaan uit groot haardhout en de bovenste twee lagen moeten bestaan uit klein haardhout.

Al met al zijn er zeker enkele dingen waar je op dient te letten betreffende openhaardhout leggen, maar vrijwel iedereen kan dit feilloos doen. Dit geldt al helemaal door middel van openhaardhout kopen bij Goldenflame. Maak je dus niet langer zorgen hierover en geniet nu van je open haard.