Tips om je badkamer kalkvrij te maken


Kalk in de badkamer is een van de grootste frustraties voor veel mensen. Het is veel werk om schoon te maken en het kost je een hoop tijd. Kalk is dan ook erg hardnekkig en dat maakt dat veel mensen het enorm vervelend vinden om schoon te maken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dat schoonmaken een stuk makkelijker te maken, of de kalkaanslag zelfs in zijn geheel te voorkomen!

Koop een waterontharder

De beste, en enige, manier om kalkaanslag volledig te voorkomen, is door een waterontharder te kopen bij Waterontharder24.nl. Een waterontharder filtert het kalk uit het water en zorgt er dus voor dat er ook geen kalk achter kan blijven als het water uit de kraan komt. Zowel je kraan als je douchecabine en wasbakken blijven zo dus kalkvrij. Een waterontharder kopen is misschien wat prijzig, maar het scheelt je wel enorm veel werk en moeite. Daarbij bespaar je er ook een hele hoop schoonmaakmiddelen mee. Zacht water heeft nog meer voordelen, zo is het ook veel beter voor je apparaten. Omdat er nu geen kalkaanslag meer ontstaat in de leidingen van bijvoorbeeld je koffiezetapparaat of je vaatwasser, gaan al je apparaten die op water werken ook een stuk langer mee.

Aan de slag met azijn

Schoonmaakazijn werkt enorm goed tegen kalk. Wil je dus kalkaanslag verwijderen, dan kun je zeker met schoonmaakazijn aan de slag. Vul een spuitbus met één derde azijn en twee derde water. Meng dit goed en spuit het mengsel vervolgens royaal op de kalkaanslag. Laat dit even intrekken en spuit eventueel na een poosje nog wat van het mengsel erop. Is het goed ingetrokken, dan kun je aan de slag met een schuursponsje of schuurborstel en een heet sopje. Het is even werk, maar dan ben je de aanslag wel kwijt.

Speciaal schoonmaakmiddel

Er is natuurlijk ook speciaal schoonmaakmiddel om kalkaanslag te verwijderen. Het nadeel daarvan is dat het wel aanzienlijk duurder is dan een fles azijn, maar dit schoonmaakmiddel werkt wel erg goed. Het idee is hetzelfde als het azijn: je spuit het op de aanslag en laat het een poosje intrekken. Dit spul is behoorlijk agressief, maar dat maakt dat de aanslag wel erg makkelijk weg te boenen is naderhand.