Wat is een zwemspa en wat zijn de voordelen?


Een zwemspa combineert een zwembad met een jacuzzi. In een zwemspa kan tegen de stroming in blijven zwemmen, maar even  goed heerlijk relaxen. Een zwemspa is dus uitstekend om aan je conditie te werken en tegelijk te ontspannen. En dit in je vertrouwde thuisomgeving. Vergeleken met een zwembad, heeft zo een zwemspa eerder beperkte afmetingen. Varieert de gemiddelde lengte van meeste privézwembaden  tussen de acht en twaalf meter, dan is die bij zwemspa’s beperkt tussen vier en zes meter. Voor het plaatsen van een zwemspa heb je dus minder plaats nodig, waardoor hij ook geschikt is voor een kleine tuin. Zwemspa’s kunnen zelfs op je balkon geïnstalleerd worden. Je kunt je zwemspa ook laten inbouwen, maar daar zul je uiteraard meer voor moeten betalen.

Zwemspa met tegenstroom

Dankzij het tegenstroomsysteem ben je in staat om in een zwemspa eindeloos te blijven zwemmen. De kracht van de tegenstroom kun je makkelijk zelf regelen.

Zwemspa met wellnesszone

Een zwemspa bestaat uit een zwem- en een wellnesszone. Na je geleverde inspanningen kun je daar deugddoend ontspannen. Meestal zijn deze twee zones van  elkaar afgesloten, waardoor je de temperatuur in dat zwemgedeelte kunt verhogen.

De voordelen van een zwemspa

Een zwemspa heeft enkele aantrekkelijke voordelen. Hij combineert zwemmen en relaxen, en kan zelfs in een kleinere tuin geplaatst worden. Toch draagt een zwemspa een aantrekkelijker prijskaartje dan een privézwembad. Dat komt doordat hij zich makkelijker laat plaatsen. De prijs van een ligt tussen de tien en veertig duizend euro lager dan die van een klassiek zwembad. Die prijs is vooral afhankelijk  van de plaatsing van het bad. Een ingebouwde zwemspa is uiteraard duurder. Daar is namelijk meer tijd voor nodig. Er moet voor gegraven worden en de ondergrond moet gestabiliseerd worden. Andere factoren waarvan de kostprijs van een zwemspa afhankelijk zijn de afmetingen, het materiaal en het model van je spa.

Een zwemspa kopen

Ben je van plan om je tuin uit te breiden met een zwemspa in plaats van met een privézwembad? Dan is een zwemspa kopen van Elite Wellness zeker een goed idee. Hun professionele plaatsen hebben de nodige ervaring in het plaatsen van zwemspa’s. Ze genieten daar bovenop van een regelmatige bijscholing, zodat ze de recentste ontwikkelingen onder de knie hebben.