Creëer warmte en gezelligheid in huis met een haard


Zomer of winter, een haard in je leefruimte of op je terras zorgt in een handomdraai voor warmte en gezelligheid. Bovendien is een mooie gashaard inbouw  een echte eyecatcher in jouw interieur! Welke verschillende soorten haarden er bestaan en wat hun voordelen zijn, lees je hier.

Vormgeving in combinatie met technologie

Een haard zorgt niet alleen voor een heel aangename warmte in huis, maar hij creëert ook instant een hele gezellige atmosfeer. De perfecte inbouwgashaard is zuinig, kwalitatief en gemakkelijk in gebruik. Zo’n haard is zeker geen utopie; je kunt hem op dit moment aankopen bij jouw speciaalzaak. Waarom je dat zou doen? Omdat er niets gaat boven de gezellige warmte van een haardvuur én omdat het een echt designstuk is dat jouw interieur naar een hoger niveau kan tillen.

Open of gesloten gashaard?

Wanneer je kiest voor een gashaard, heb je twee opties. Er bestaan namelijk open en gesloten gashaarden. Bij een open gashaard is een goede ventilatie belangrijk, want deze haard gebruikt de zuurstof uit je leefruimte om goed te kunnen branden. Een gesloten gashaard is op dat vlak efficiënter, want een gesloten gashaard haalt zuurstof uit zijn rookkanaal. Zo’n gesloten gashaard is dan ook veel duurzamer dan de open variant.

Soorten kachels

Er bestaan natuurlijk ook nog andere haarden dan alleen de gaskachel. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een inbouwhaard, een liftdeurhaard, een centrale haard of een buitenhaard. Wat al deze kachels gemeenschappelijk hebben, is dat ze stuk voor stuk erg kwalitatief zijn en er visueel allemaal ontzettend aantrekkelijk uitzien. Het zijn dan ook echte eyecatchers in jouw interieur. Bovendien zijn de haarden die je bij een betrouwbare speciaalzaak aankoopt efficiënt, elegant en gemakkelijk in gebruik.

Elk huisje zijn kacheltje

Kachels en haarden bestaan in allerlei vormen, soorten en maten. Er bestaat dus zeker een kachel die bij jou en je woning past. Je kan kiezen voor horizontale of verticale haarden, front haarden, haarden waar je kunt door kijken en hoekhaarden. Wanneer je op zoek bent naar een gezellige warmtebron om je terras mee te verwarmen, kun je kiezen voor een buitenkachel. Die is beter voor het milieu en efficiënter dan bijvoorbeeld een vuurkorf. Wanneer je een buitenkachel aankoopt die op hout werkt, kan je er niet alleen je terras mee verwarmen, maar er ook mee barbecueën. Wat wil een mens nog meer?

Laat je adviseren

Ben je overtuigd van de charme en het design van een kachel bij je thuis? Neem dan zeker eens een kijkje in een speciaalzaak waar je advies kan vragen aan experts. Zij kunnen samen met jou bekijken of een gashaard of een haard met hout meer bij je past en naar welk model je voorkeur uitgaat.