Samen aan de slag: Laat je interieur ontwerpen!


Voor de een is de keuken de ideale plek om gezellig met iedereen samen te komen, voor de ander is dat de zithoek. Of die plek nu enorm is of juist de kleinste ruimte van je huis. Voor beide soorten kun je daar een fijne, gezellige plek van laten maken door een interieurontwerper. Maar waarom zou je dat door een interieurontwerper laten doen? Het antwoord is heel simpel: Het kan best een uitdaging zijn om jouw zithoek (opnieuw) te ontwerpen. Veel mensen denken dat het inrichten van een ruimte een klusje is dat ze wel even zelf kunnen doen. Een goede optie? Je interieur laten ontwerpen door een professional!

Anders dan gedacht

Wanneer je je woonkamer opnieuw wil inrichten dan begin je altijd bij de basis, je tekent jouw zithoek uit en kijkt goed naar wat bij je past en naar de verschillende woonstijlen. Vervolgens ga je op zoek naar een leuke bank en je kiest het perfecte vloerkleed uit dat helemaal past bij jouw ideeën. Je zorgt ervoor dat de kleuren van je bank en vloerkleed een beetje matchen. Vervolgens ga je kijken naar andere meubeltjes zoals bijzettafels en mooie verlichting om het uiteindelijk allemaal af te maken met de mooiste woonaccessoires. Als alles af is plof je op je fijne, nieuwe bank en kijk je om je heen. Je bent niet helemaal tevreden, de kleur van de verlichting past helemaal niet bij dat wat je in gedachten had en eigenlijk is de bank te groot voor de ruimte… De basis staat, maar daar is het ook echt mee gezegd.

Een ruimte die écht bij je past

En precies dat is de reden om je interieur te laten ontwerpen door een interieurontwerper!

In de praktijk blijkt namelijk dat het niet altijd makkelijk is om de juiste woonsfeer te creëren. Het is vaak een hele kluif en lastiger dan dat het lijkt. Daar komt de interieurontwerper dan ook om de hoek kijken.  Een interieurontwerper helpt je bij het indelen van de ruimte en bedenkt creatieve oplossingen voor het gebruik van die ruimte. Dankzij het inzicht van jouw interieurontwerper wordt je op punten gewezen waar je zelf niet altijd aan denkt. Hij of zij denkt mee over jouw woonwensen en zorgt voor interieur waar jij je helemaal thuis voelt. Hierdoor wordt de ruimte dus optimaal benut en voel jij je ook nog eens thuis. Dat is wel zo handig in je eigen huis.

Samen sparren met de interieurontwerper

Goed advies hoeft niet duur te zijn. Door een aantal uur samen te sparren kun je al heel ver komen. Daarna levert het inhuren van een interieurontwerper vaak veel meer op dan dat het je uiteindelijk kost. Hij of zij behoed je voor fouten, miskopen en eventueel extra kosten. Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe wij je kunnen helpen? Wil jij jouw interieur een upgrade geven? Neem dan eens een kijkje op de websites van een aantal interieurontwerpers voor meer informatie!